Új dékán áll 2018. február 1-től a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Műszaki és Informatikai Karának (MIK) élén. Medvegy Gabriella a pécsi egyetem történetének ötödik női dékánja, közölte a hírt csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem.

A cikk a hirdetés után folytatódikŐ a kar korábbi tudományos és kapcsolati dékánhelyettese volt. Medvegy Gabriellát Bódis József rektor nevezte ki dékánnak, megbízatása 2018. február 1-től 2021. december 31-ig tart. A PTE MIK dékánválasztó testületei támogatták pályázatát. Medvegy Gabriella okleveles építész, 2006-ban szerzett doktori fokozatot, 2011-ben habilitált. 2012-ben Junior Prima-díjat nyert építőművészet kategóriában, egy évvel később Magyari Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjban részesült a Nemzeti Kiválóság Program keretében. 2013 – 2017 között a MIK dékánhelyettese, és a Kar nemzetközi képzési portfoliójának kiépítéséért, valamint a nemzetközi kapcsolatainak működtetéséért volt felelős.

 

Medvegy Gabriella a kinevezését követően a következőket mondta: ?Számomra nagyon sokat jelent a pécsi műszaki kar. Alma materem, ezért büszke vagyok, hogy most ebben a feladatkörben végezhetem a munkámat érte. A vízió a korszerűen működtetett campus, a felsőoktatásban mára magától értetődő nemzetköziség, a flexibilitás a portfóliókezelésben. Az előző, Prof. Bachmann Bálint által vezetett dékáni ciklusban elindított innovációk, így például a duális képzés következő lépcsőjeként ma lehetőségünk van eljutni oda, hogy ipari partnereink még erősebben jelen legyenek nálunk infrastruktúráikkal, innovációikkal, motivációikkal, és a K+F+I helyzetekben is együttműködjenek velünk. A nemzetközi képzések és jelenlét további erősítése szintén ugródeszka, lévén, hogy a határon, vagy akár kontinensen átívelő kapcsolatok, kutatások eredményeinek hála, mára számottevő oktatói és hallgatói tömegek találkozhatnak a Karon az egyetemes informatikával, mérnökséggel, vagy építészettel – akár hallgatókét, akár oktatóként, kutatóként, de az adminisztratív személyzet tagjaként is. A Modern Városok Program keretében a közeljövőben két modern műhelyépülettel is gazdagodhat Karunk, melyeket egyre növekvő hallgatói létszámunkkal a lehető legjobban kívánunk hasznosítani.?

 

A PTE MIK-en jelenleg közel két és félezer hallgató tanul, közülük több mint 350-en nemzetközi hallgatóként érkeztek a pécsi műszaki karra.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPOP