Ezúttal a 62. Országos Független filmfesztivál animációs kategóriájának fődíját gyűjtötte be Helstáb Martin a Jó étvágyat, bogaram! című kisfilmjéért, Molvay Norbert dokumentumfilmje pedig különdíjat kapott.

A cikk a hirdetés után folytatódikA nyertes kisfilm sztorija a következő: 

Egy döglégy és egy dögbogár a közös reggelijük elfogyasztására készülnek. Elkezdenek tanakodni, hogyan is múlhatott ki a táplálékuk. Okfejtésük során az emberek és a természet kapcsolatát, az ignoranciát és saját jellemüket veszik górcső alá.

 

 A versenyprogramba több száz nevező közül idén 26 alkotásnak sikerült bejutnia, műfajilag színes mezőnyt generálva, amelyben dokumentumfilm, kis- és nagyjátékfilm, animáció, filmetűd és táncfilm egyaránt helyt kapott. A versenyprogram legjobbjait őt fős szakmai zsűri választotta ki. 

Helstáb Martin animációs filmjét már számos alkalommal díjazták hazai és nemzetközi filmes megmérettetéseken. A zsűri külön kiemelte a film humorát, társadalomkritikus hangvételét és egyedi képi világát, ugyanakkor kissé hosszúnak találta az alkotást az animációs mezőnyben.

A filmfesztivál másik pécsi vonatkozása, hogy Molvay Norbert dokumentumfilmjét, a pécsi lakatosmesterről szóló Ha nem segít a Mindenható című alkotást a zsűri különdíjjal jutalmazta.

Ha nem segít a Mindenható Trailer from Norbert Molvay on Vimeo.

KategóriákPOP