Kerényi Imre úgy döntött, hogy Bayer Zsoltnak a legnagyobb magyar írók között a helye, ezért műveit beemelte a Nemzeti Könyvtárba.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzegény sok magyar író meg foroghat a sírjában. Kétségtelenül a NER egyik legkártékonyabb leghatékonyabb figurája Kerényi Imre, az Alaptörvény terjesztésével kapcsolatos koncepció kidolgozásáért, végrehajtásának irányításáért felelős miniszterelnöki megbízott, aki legújabb döntésével megint sokat tett azért, hogy az utókor az őt megillető módon kezelje majd, amikor helyrerázódnak a dolgok az országban.

Nincs egy hónapja, hogy hazánk megbecsült publicisztája, Bayer Zsolt lemarházta Ferenc pápát, amit aztán a hazai keresztény egyházak vérmérsékletük, politikai nézeteik és gerincük állapota alapján kommentáltak. A HVG közlése szerint Kerényi az eheti, békemenetszervezőközpénzelnyelőcöfös Bencsik András lapjában, a Demokratában nyilatkozta le, hogy:

Nagy lesz a felháborodás, mert a Nemzeti Könyvtárban meg fogom jelentetni Bayer Zsoltot.

Bayer egyes írásai, melyek minőségüket tekintve valahol a vogon költészet szintjén mozognak, most egy sorozatban jelenik majd meg több olyan íróval, akik a magyar irodalom legfontosabb szerzői. Csak szegények már nem tudnak tiltakozni. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig is jelent meg irodalmi értékét tekintve minimum vitatható mű a sorozatban.)

A dicsőséghez Joan Cornell? spanyol grafikus egyik (sok ilyen van amúgy) idevágó képével szeretnénk gratulálni! 

KategóriákPOP