De helyben sem tetszett mindenkinek nyárvégi parti. Zamárdiból Keszthelyre költözik a nyárvégi B My Lake Fesztivál – információnk szerint ezt jelentik ma be a szervezők. Úgy értesültünk, hogy az északi partról, de tavaly nyáron már Zamárdiból és Siófokról is annyi panasz érkezett az éjszakai dübörgésre, hogy a szervezők jobbnak látták odébbállni.

A cikk a hirdetés után folytatódikHat éve Balatonvilágoson, a Club Aliga területén indult az elektronikuszenei fesztivál, három éve költözött arrébb, a Balaton Sound által már ?bejáratott? zamárdi szabadstrandra. Amint az ismert, a Nagyon Balaton programsorozat részeként egy időpontban, augusztus végén tartották a rendezvényt a a Strand Fesztivállal, utóbbit kevésbé hangos fellépőkkel. A B My Lake egyébként 2013-ban Európa Legjobb Új Fesztiválja lett (European Best New Festival).

Köztudott, hogy a víz kiválóan vezeti a hangot és a déli parti dübörgést ebből kifolyólag kitűnően hallották az északi oldalon, úgy tudjuk, leginkább a tihanyiak és a balatonfürediek panaszolták a zajos éjszakákat, a balatonfüredi városvezetés a szervezőket is megkereste azzal, hogy költöztessék el a rendezvényt.

A tavalyi fesztivál után immár Zamárdi se bánkódik, hogy a technozenés fesztivál elköltözik – ezt Csákovics Gyula polgármester mondta érdeklődésünkre csütörtökön – csendesedik tehát a déli parti fesztiválváros, a minap írtunk róla, hogy nemkívánatos ott a kis Benkő-féle Party Fészek sem.

A polgármester azt is elmondta, hogy a Strand Fesztivál és a július eleji Balaton Sound marad.

 

?Az északi parti panaszok nyomán tavaly Zamárdi, Siófok irányába fordították a színpadokat, ekkor meg a mi városunkból és a szomszédos városból jöttek panaszok garmadával. Úgyhogy a képviselő-testületünk is egyetért azzal, ha idén Zamárdiban már nem lesz B My Lake. Magam is csak nem hivatalosan értesültem róla, hogy Keszthelyre tervezik költöztetni a szervezők a fesztivált. A Balaton Soundot az elmúlt évtizedben a kezdeti ellenállás után megszokta a lakosság és talán az északi part is – két hasonló dübörgő rendezvény azonban már soknak bizonyult. Az elmúlt napokban, attól kezdve, hogy a közösségi médiában kezdett elterjedni a helyszínváltozás terve, több helyi szállásadót is megkerestek, sokan ugyanis már szállást foglaltak maguknak, előleget is fizettek. Úgy tudom, a szervezők segítséget nyújtanak az ilyen fesztiválozóknak?.

 

Zamárdinak a Balaton Sound esetleges elköltöztetése jelentene igazából érvágást. ?2020-ig van szerződésünk az immár európai hírű fesztiválra – tájékoztatott Csákovics Gyula. – A néhány napos tömeg és dübörgés áll az egyik oldalon, a másikon a legalább százmillió forintos éves bevétel, amiből fejleszteni tudjuk Zamárdiban a vendégfogadás feltételeit. Tudjuk, hogy az ilyen fesztiválok előbb-utóbb ?kifutnak?, húsz-harminc év aligha van bennük, de nekünk addig is kiváló lehetőség a Balaton-part legnagyobb szabadstrandjának a hasznosítására. Mert abból bevétel nemigen jön, ha csak nyírjuk a füvet. A Balaton-törvény meg ma már olyan szigorú a zöldterülettel kapcsolatban, hogy még csak egy élménypark felépítése se nagyon képzelhető el…?

 

 

 

Keszthelyen a B My Lake új helyszíne a városszéli Helikon Strand lenne. Valamerre nyilván ott is irányítani kell majd azokat a fránya hangfalakat. S ha nem Keszthely, akkor majd Vonyarcvashegy, Gyenesdiás, vagy éppen Balatonberény nem fog majd tiltakozni?

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL