Több tíz ember gyűlt össze a pécsi főtéren, a Nagy Lajos Gimnázium előtt, annál az iskolánál, ahol tanul Pankotai Lili, az október 23-i beszédével egycsapásra országszerte ismertté lett 18 éves diák. Flashmobot tartottak, hogy kiálljanak mellette, a résztvevők kedves, személyes hangú leveleket adtak át és megölelték Lilit.

A cikk a hirdetés után folytatódikKevesebb, mint egy nap alatt szervezték meg a közösségi média segítségével azt a villámcsődületet, amelyre így is több tíz pécsi gyűlt össze, civilek, néhány politikus is, civilben, fiatalok és idősebbek, és sok diák. Mindenki azért érkezett, hogy biztosítsa Lilit arról, hogy együttétereznek vele, büszkék rá, kiállnak mellette. A legtöbben lezárt borítékban adtak át neki levelet, személyes, biztató üzeneteket, köszönetnyilvánításokat, mondván ezekeket olvassa inkább, semmint ismeretlenek gyűlölködő Facebook-kommentjeit.

Pankotai Lili a flashmob végén rögtönzött beszédet mondott, amelyben megköszönte a sok üzenetet, a feléje irányuló szeretetet, majd azt mondta, hogy úgy tűnik, magukra maradtak, nem kíváncsiak rájuk (itt nem mondta ki, de nyilvánvalóan a hatalomra gondolt), arra, hogy mit mondanak, ezért azt kéri, hogy kezdjenek el sokat beszélgetni egymással ők, diákok és pedagógusok is.

A flashmob egyik legmeghatóbb pillanat az volt, amikor a résztvevők átadták az üzeneteiket, leveleiket és megölelték Lilit. Az esemény után megkérdeztük, mond-e valamit arról, hogyan élte meg az elmúlt két-három napot, hogyan telt az iskolában a hét első két napja, de azt mondta, most még egy-két napig nem szeretne nyilatkozni senkinek.

KategóriákMETÁL