Választás rendjének megsértésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást  a Baranya Megyei Főügyészség a napokban annak a szigetvári központú aláírás-gyűjtési ügynek a kapcsán, amelyben felmerült az a gyanú, hogy a Baranya 4-es számú választókerületben induló fideszes jelölt, Nagy Csaba részére úgy (is) gyűjtenek aláírásokat a párt fizetett aktivistái, hogy közben félrevezethetik az ajánlásukat, aláírásukat adó szavazópolgárokat, jelentette be a hírt kedden sajtótájékoztatón Berkecz Balázs.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Együtt politiukusa, és egy másik választókerület jelöltje (Berkecz a Baranya 2-esben indul, a 4-esben Rajnai Attila az Együtt jelöltje) azt követően tett feljelentést, hogy az aláírásgyűjtési időszak első napján, február 19-én elment ahhoz a szigetvári étteremhez, amelyben az aláírásokért pénzt kapó aktivisták gyűlnek össze, és amelyet egy Baranya megyei önkormányzati képviselő családi érdekeltsége (az édesapja üzemelteti hosszú ideje már a tudomásunk szerint). Berkecz Balázs ott azt látta, hogy egy szűk órával a reggeli nyitás előtt már tele volt az étterem saját parkolója és a környéke is autókkal. Egy, a Facebookon terjedő üzenet hívta fel erre az ügyre a figyelmet, majd a Pécsi Stop írt róla cikket, miután az üzenet szerint azt kellett mondaniuk az aktivistáknak a választóknak, hogy a bevándorlás ellen gyűjtenek aláírást. Berkecz a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy kérdéses, hogy ez megvalósult-e, mert ha igen, akkor az büntetőjogi kategória, ugyanakkor kapott olyan információt, hogy valóban ezzel a szöveggel gyűjtöttek aláírást a fideszes jelöltnek, aki jelenleg a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke. Lapunk úgy tudja, hogy tömegesen nem ezt mondták az aktivisták, hanem azt, hogy ha nem Orbánék nyernek, akkor migránsok özönlik el az országot, ezért kellene ott helyben is a fideszes jelöltre, Nagy Csabára szavazni, és neki adni a jelölti ajánlást jelentő aláírást.

 

 

Ez nyilvánvalóan hazugság, ugyanakkor a Nemzeti Választási Bizottság éppen a napokban utasította el a Társaság a Szabadságjogokért nevű nemzetközi jogvédő szervezet egyik ügyfele által, az Együtt bontanák le a kerítést címet kapott fideszes óriásplakátokon szereplő hazugság miatt emelt kifogást, a TASZ emiatt úgy nyilatkozott, hogy az NVB szerint szabad az út a hazugság és a megtévesztés előtt a kampányban, ami az eddigi joggyakorlattal megy szembe.

KategóriákPOP