Az újranyitás első hónapjában 32 különböző filmet vetít majd, köztük két fesztivál keretében 10 premier előtti filmet, több mint 18 vetítéssel, kedvezményes bevezető árakkal.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Július 10-án indulnak az Apolló Mozi vetítései, tudtuk meg Varga Gabriellától, a pécsi filmszínház vezetőjétől. Önként és elsőként, a hivatalos tiltás bejelentése előtt zárt be. A mozi csapata nem töltötte tétlenül a karantént: a nyitóműsor összeállítása mellett technikai és tisztasági újításokkal fejlesztették a város egyik kulturális-aktivista csomópontjának is számító Apollót. A filmszínház a nyitás első hónapjában 32 különböző filmet vetít majd, köztük két fesztivál keretében 10 premier előtti filmet, több mint 18 vetítéssel, kedvezményes bevezető árakkal.

Varga Gabriellával néhány hete ezekről a fesztiválokról is beszélgettünk a Szabad Péntekben, a Szabad Pécs podcastjában. Itt lehet a teljes adást meghallgatni:

Pécsi kertmozira nincs sok esély, de minifesztiválokkal nyithatnak majd a filmszínházak

Listen to this episode from Szabad Péntek – A Szabad Pécs heti podcastja on Spotify. Ebben a részben Varga Gabival az Apolló Mozi vezetőjével beszélgettünk. Az elmúlt években a belvárosi mozik egy kisebb reneszánszon mentek keresztül. A technológiai, infrastrukturális megújulást emelkedő nézőszámok követték.

A biztonságos, higiénikus körülményeket – az előírt óvintézkedéseken túl – újragondolt műsorszerkesztéssel egészítik ki: szeparált idősávokban vetített napi négy előadással és egyórás takarító-szellőztető szünetekkel. Az e célból felújított levegőztető rendszernek köszönhetően zajtalan a folyamatos levegőcsere. A szintén új szolgáltatásként kínált online jegyelővétel, illetve a professzionális takarítószemélyzet is a nézők kényelmét és biztonságát szolgálják. Az Apolló kultúrmunkásai mindent megtesznek, hogy városunk lakói újra jóízűen, félelem nélkül fogyaszthassák a filmművészet kiemelkedő alkotásait.

Az Uránia és Cinema City is várja a mozizókat

A szintén belvárosi Uránia mozi pár napja jelentette be, hogy újranyitnak. Az első előadások a mai napon azaz június 26-án lesznek. Több infó az oldalukon.

A Cinema City mozihálózat tagjai, és így a Pécs Plázában található mozi is, július 2-ától indítja újra a vetítéseket. Az első hét részletes programja június 26., péntek délutántól érhető el majd el a www.cinemacity.hu weboldalon

A járványhelyzet enyhülése mellett a mozihálózat továbbra is kiemelten kezeli a munkatársai és a nézők biztonságát és egészségét, ezért:

  • a jegyrendszer az egyes tranzakciók között automatikusan kihagy majd egy helyet,
  • minden munkatárs maszkban dolgozik majd,
    folytatja a közösségi terek, így a lobbyk, mosdók, termek rendszeres takarítását, fertőtlenítését és a mozik területére kézfertőtlenítőt helyez ki,
  • A Cinema City emellett kéri, hogy aki bármilyen betegség tüneteit észleli magán ne menjen közösségbe.

KategóriákPOP