A pécsi holdkráter Pécs történelmi belvárosában jelent meg, a megyeháza oldalában, a főtértől és a városházától néhány lépésre. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS 20.35

Elkerítették teljesen koraestére a kráterszerű útsüllyedést Pécs belvárosában – tájékoztatta a Szabad Pécset a Biokon Nkft. sajtóreferense. Mint elmondta, a pécsi önkormányzati cég, amint tudomást szerzett arról, hétfőn koraeste, hogy gyakorlatilag beomlott az aszfalt a pécsi történelmi belvárosban lévő Ciszterci közben, azonnal értesítette a Katasztrófavédelmet. Hétfőn délelőtt még egy kis útsüllyedés volt itt látható, valamikor a nap folyamán szakadt be az aszfalt és lett belőle az a holdkráterszerű kb. 1 köbméteres lyuk, amit cikkünk illusztrálására készített fotón és videókon is láthatnak. A Biokomnál elmondták, hogy azért szakadhatott be az aszfalt, mert az út alatt pince található. Megjegyzés: a fotónkon látható állapot még az elkerítés előtt készült, a veszélyre felhívó jelzés még a délelőtti kis útsüllyedés miatt került ki, mielőtt végül beszakadt az aszfalt. 

 

KORÁBBAN ÍRTUK

Gyakorlatilag beszakadt az aszfalt, vélhetően az elmúlt időszak csapadékos és hideg, illetve változékony időjárása következetében. A gigászi kátyú természetesen jelezve van, habár így sem vagyunk benne biztosak, hogy nem lesznek olyanok, akik óvatlanul belesétálnak. Ehhez tudni kell, hogy a kb. 1×1 méteres négyzetalakú, s nagyjából 80-100 centiméter mély kátyúgödör az egyik szűk kis belvárosi köz keskeny járdája mellett, az úton alakult ki, de ezen a szakaszon Pécsett a járókelők igen gyakran az úton járnak, nem (csak) a járdán, illetve ezen a részen át is szoktak kelni az erre közlekedő gyalogosok.

 

 

 

 

 

A kátyúra a Szabad Pécs egyik olvasója hívta fel a figyelmünket. Köszönjük!

 

KategóriákMETÁL