Együttműködési megállapodást írtak alá szerdán délelőtt a PTE Rektori Hivatalában a Pécs-Pogányban repülőgép összeszerelő üzemet létesítő Magnus Aircraft Zrt. és Pécsi Tudományegyetem vezetői.

A cikk a hirdetés után folytatódikA jövőben felsőfokú képzettséget igénylő duális képzéseket indítanának el közösen. Olyan területeken kooperálhatnak, mint az alternatív és a hibrid meghajtás, a külső formatervezés vagy a szimulátorszoftver-fejlesztés.

 

 

Boros László, a Magnus vezérigazgatója azt mondta, hogy nagyjából már fél éve tárgyalnak az egyetem vezetőivel egy lehetséges együttműködésről.

Bódis József, a PTE rektora is várakozással tekint a jövőbeni együttműködésre, amely – mint azt a Szabad Pécsnek elmondta – szerinte egy újabb nagyon pozitív üzenet lehet a PTE jelenlegi és jövőbeni hllgatói felé, és újabb együttműködési lehetőségeket nyithat meg. A duális képzések ugyanis egy olyan új terület és lehetőség, amelyben már számos cággel van megállapodása a pécsi egyetemnek, és ezek a képzések sikeresek, de amelyet a jövőben mindenképpen szélesíteni kívánnak.

A megállapodást a PTE és a Magnus vezetőj mellett Jenei Zoltán, a PTE kancellára is ellátta kézjegyével.

KategóriákMETÁL