Hoppál Pétert (Keszthelyi Jánost) néhány pillanatra elszédíthette az amúgy valóban szép egyéni politikai sikere, hogy nem kell felhagynia a nagypolitikával, és egyéni jelöltként beszavazták a választók a T. Házba. De azért, valljuk meg, ez az ellenzék nélkül nem sikerülhetett volna. Hoppál politikai trasht kezdett el tolni gyorsütemben a Facebookon. Véleményünk szerint egy országgyűlési képviselőnek az ilyesmitől érdemes lenne tartózkodni, pláne, ha még kulturális államtitkár is az illető. És ez a vélemény akkor is áll, ha netán a jövőben nem lesz újra államtitkár.

A cikk a hirdetés után folytatódikA fideszes Hoppál Péternek láthatóan jókedve van, azért oszt meg a hivatalos politikusi Facebook-oldalán viccesnek és/vagy intőnek szánt posztokat. Sajnos azonban azok a politikai trash műfajába tartoznak. Az egyiknél, nem egy esetben sunyin, álnéven írt mocskolódásra futja csak, de ilyen van és lesz is. A probléma az, ha egy államtitkár ilyeneket osztogat. Illetve, hogy azért arra van némi esély, hogy nem lelkes Orbán- és/vagy Hoppál-rajongók írják a bejegyzéseket grátisz, hanem a propaganda részeként tartják az ilyen oldalakat, és a mocskolódást, megint csak sunyi módon közpénzből finanszírozzák.

 

 

Hoppál Péter talán azért is örülhetett meg ennyire, hogy a posztolásnál elvitte a lekesedés, mert a másik pécsi fideszes Péterről éppen ma, vasárnap hajnalban derült ki az, hogy nem lesz tagja az új országgyűlésnek. Míg tehát Hoppál megúszta a leszereplést, vélhetően az ellenzéki összefogás hiánya miatt is (ő bejutott volna listáról, de végül nem volt rá szükség), Csizi elveszíti parlamenti mandátumát. Az átjelentkezők és a külföldön dolgozó magyarok miatt egyrészt tovább nőtt Csizi és Mellár közt, utóbbi javára a különbség, másrészt a Fidsznek eggyel kevesebb listás hely jutott (az a Jobbikhoz vándorolt), így Csizi Péter pont nem jutott be az új, májusban felálló magyar országgyűlésbe. Mindez egyébként azt is jelenti, hogy Csizi Péter május elejétől már nem lesz országgyűlési képviselő, minden azzal járó előnyt is elveszítve. Kíváncsian várjuk, hogy a volt pécsi alpolgármester karrierje merre vezet majd ezek után – például tagja/elnöke maradhat-e a pécsi önkormányzat tanácsadó-koordináló-irányító bizottságának, amit a pécsi Fidesz-tagság szavazott meg múlt augusztusban, a város közgyűlésének a megkerülésével. Egyes vélemények szólnak arról, hogy Csizi Pétert helyi politikai színtéren indíthatják, és belőle igyekeznek polgármestert faragni, ugyanakkor az általános Fidesz-logika szerint Csizi megbukott politikusként, így nem kerülhet fel ismét ilyen magasságokba, de azért ne fogadjunk ellene nagyban, hiszen Csizi egyrészt Bánki Erik barátja, bizalmasa, volt titkára, másrészt még nagyon fiatal, és a Fidesz iránti lojalitását a legelszántabb ellenfelei sem kérdőjelezik meg. Meglátjuk, mi mindenesetre igyekszünk majd figyelemmel kísérni a karrierjét.

 

 

Az mindenesetre érdekes, hogy Csizi a Facebookon, a hivatalos politikusi oldalán nem gratulált legyőzőjének, Mellár Tamásnak, pedig már majdnem 24 órája 100 százalékos az adatok feldolgozottsága, de legalább a szavazóinak megköszönte, hogy rá voksoltak.

KategóriákMETÁL