Közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozás indult Mohács polgármestere ellen – olvasható a 444-en. Csorbai Ferencet állítólag egy budapesti személy jelentette fel az első koronavírusos mohácsiról szóló videós bejelentése után.

A cikk a hirdetés után folytatódikMerthogy abban Csorbai Ferenc arról beszélt, hogy Mohácson koronavírus gócponttá vált.Pécsi Újság úgy tudja, hogy Csorbait egy budapesti magánszemély jelentette fel.

Mint emlékezhetnek Csorbai Ferenc azt is mondta akkor, hogy még az sem kizárt, hogy helyi karantént kell elrendelni, mert most minden egyes mohácsit potenciális vírushordozónak kell tekinteni. Akkor még egy fő volt igazoltan koronavírusos.

Aztán Mohács polgármestere éppen a Szabad Pécsnek mondta el, hogy már nem is egy, hanem két igazolt fertőzött koronavírusos van Mohácson, az első, férfi beteg után ugyanis egy hölgynél, a férfi párjánál is kimutatták a koronavírus kórokozóját. Akik pedig mindketten ott voltak egy, 70 fős, zárt térben megrendezett születésnapi partin (ez volt az utolsó ilyen nagy rendezvény a tudomásunk szerint, amit akkor valószínűleg legalább részben azért tarthattak meg, mert akkor még központilag, országosan a 100 fő alatti rendezvényeket nem tiltották, csupán nem ajánlották).

A Szabad Pécsnek adott hosszabb nyilatkozatban arra is rákérdeztünk, mit gondolt arról, hogy Müller Cecilia tagadta, hogy Mohácson járványgócpont lenne, amire úgy felelt a mohácsi polgármester, hogy nem teljesen biztos abban, hogy 100%-os információk birtokában mondta ezt a tisztifőorvos, aki pedig maga másnap arról beszélt, hogy az országban vannak gócpontok.

Csorbai ellen a Mohácsi Rendőr-főkapitányság rendelt el nyomozást, de azután azonnal kérték azt is, hogy elfogultság miatt ne ők legyenek az eljárást lefolytató szerv, így jelenleg azt még nem tudni, hogy melyik kapitányság fog majd nyomozni az ügyben.

KategóriákMETÁL