A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a fotók a pécsi Malomvölgyi Szeretetotthonban készültek, amelyet jelenleg a Baptista Szeretetszolgálat tart fenn, a pécsi önkormányzattal még évekkel korábban kötött feladatátvállalási megállapodás alapján. FRISSÍTÍVE

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTVE, vasárnap 14.00

Lapunk úgy tudja, hogy a fotókon látható gondozónő már legalább öt-hat éve dolgozottt Malolmvölgyben, avagy akkor, öt-hat éve biztosan. Beszéltünk ugyanis olyan olvasóval, akinek édesapját öt-hat éve eben az intézményben ápolták, és a hölgy akkor azon a részlegen dolgozott, ápolónőként.

 

Megkeressük az otthon vezetését és a szeretetszolgálatot is, hogy kommentálják az eset. Addig is – az arcokat kitakarva – közöljük a Facebookon is keringő, sokak által megosztott fotókat.

 

Frissítés 19.20

 

A Malomvölgyi Szeretetotthon vezetése már reagált is a fotókra. A 24.hu-n is közölték ugyanis korábban a képeket, és a cikkben már olvasható a közlemény.

 

A Malomvölgyi Szeretetotthon vezetősége megdöbbenéssel értesült arról, hogy az intézményben három munkavállaló az otthon szellemiségével, valamint az általunk képviselt keresztény erkölcsi normákkal összeegyeztethetetlen módon viselkedett, s ez a közösségi médiában méltán váltotta ki a jó érzésű emberek felháborodását. Az intézmény vezetősége az érintett munkatársak munkaviszonyát azonnali hatállyal megszünteti, a történtekkel kapcsolatban pedig vizsgálatot indít, és sajnálatát fejezi ki.

Mindent megteszünk azért, hogy a jövőben hasonló esetek ne történhessenek meg.

 

FRISSÍTÉS 19.40

 

Akár évek óta ott dolgozhatott a hölgy

 

Mindeközben olvasók jelezték, hogy a fotókon látható hölgy (a Facebookon sokan olyan fotót osztanak meg, amelyen nincs kitakarva a szereplők arca) már legalább öt-hat éve ott dolgozik a malomvölgyi otthonban, avagy – mert ez a biztos – öt-hat éve biztosan ott dolgozott már.

KategóriákMETÁL