Nem bontják el Benkőék zamárdiban a PartyFészek nevű helyet, az önkormányzati felszólítás ellenére sem, sőt, május 21-re, pünkösd hétfőre új demonstrációt, szimpátiatüntetést- és zenélést hirdettek. A PartyFészek üzemeltetői ugyanis még mindig bíznak abban, hogy idén nyáron is kinyithat a Balaton-parti vendéglátó-szórakozóhely.

A cikk a hirdetés után folytatódikÁprilis 30-ig adott haladékot a zamárdi önkormányzat az üzemeltetőnek, az omegás Benkő László fiának, Benkő-Benczur Balázsnak, hogy elbontsa a PartyFészket – írta meg a Szabad Pécs néhány hete. A képviselő-testület az elmúlt tíz év lakossági panaszai miatt napirendre sem vette akkor az egység fennmaradásának kérdését. Benkő-Benczur Balázsék abban bíztak, hogy sikerül kompromisszumra jutniuk, ezért is halasztották el az egyszer már, március 17-re megszervezett helyszíni szimpátiatüntetést- és zenélést. 

?Becsapottnak érezzük magunkat – reagált a hírre akkor a Mentsük meg a PartyFészket elnevezésű Facebook-oldal. Tudni kell, hogy a Facebook-oldalt a Balaton egyik legkedveltebb afterezőhelyének is tartott PartyFészek rajongói hozták létre, azaz elviekben és a gyakorlatban sem a PartyFészek hivatalos oldala.

 

? Újra kezdjük szervezni a tiltakozó koncertet és határozottabb tiltakozó megmozdulásra is készülünk?? – írták.

 

A napokban azután bejelentették a demonstráció új időpontját is: május 21-én, pünkösd hétfőn tartják meg a rendezvényt.

 

?Felszólítanak az épület hónap végéig történő elbontására, ellenkező esetben szankciókkal, milliós bírságokkal fenyegetőznek? – olvasható az említett rajongói Facebook-oldalon.

?Természetesen mi ezt nem hagyjuk annyiban. Mindazon előadók, akik a március 17-i időpontra hivatalos voltak, ott lesznek május 21-én. Természetesen az önkormányzat vezetőit is meghívjuk erre az eseményre. Egy jó hangulatú heppeninget tervezünk, amelyen lesz bográcsozás, és más finomság. Néhány fellépő így kedvcsinálónak: 100 Folk Celsius, Roy és Ádám trió, Révész-Závodi (Piramis évek),Jankai Béla, Triász, Müller Péter Sziámi, Budapest Gold Stars, Nem adom fel trió és az Omega együttes tagjai. Ez az esemény egyben egy engedetlenségi mozgalom kezdete is, mert nem engedjük, hogy a PartyFészket eltüntessék a föld színéről!?

 

Miben bíznak még? – kérdeztük Benkő-Benczur Balázstól. Ő azt mondta, hogy

 

?Talán sosem késő meggyőzni a döntéshozókat, hogy rossz, megalapozatlan döntést hoztak. Azt szeretnénk, ha a helyszín fennmaradása melletti véleményeket (turistákét, művészekét, helyi lakosokét) is mérlegelnék a turizmusból élő település döntéshozói. Az önkormányzat bontási döntésének hatályát véleményünk szerint a folyamatban lévő rendőrségi nyomozás is befolyásolja, akkor is, ha erről az önkormányzat nem hajlandó tudomást venni?.

 

Benkő-Benczur Balázs a Szabad Pécsnek azt is hangsúlyozta, hogy egy tavaly nyári zajméréssel kapcsolatban tettek feljelentést, ami álláspontjuk szerint nem volt szabályszerű, és a bérleti szerződésük felmondásának az alapját is képezhette.

Benkő a zamárdi képviselő-testület egy tavaly áprilisi határozatát is elküldte számunkra, amiben az áll: a 2017. októberében lejáró bérleti szerződésüket akkor kívánja meghosszabbítani, ?amennyiben a 2017. nyári szezonban a vendéglátóegység tevékenységével, zajhatásával kapcsolatban nem merül fel probléma?.

Csákovics Gyula zamárdi független polgármestere korábban azt mondta a Szabad Pécsnek: nem egyetlen zajmérés, hanem évtizednyi lakossági panaszáradat volt az oka annak, hogy a képviselő-testület nem volt hajlandó tárgyalni a PartyFészek fennmaradásáról. Csákovics arról is beszélt: amennyiben április 30-ig nem bontják el az egységet az üzemeltetők, megteszi azt az önkormányzat, a bontásra kötelezett költségére.

KategóriákMETÁL