Nyomozást rendelt el a rendőrség a pünkösd vasárnapi Király utcai építési állvány összedőlése miatt. A Szabad Pécs aznap este ott volt a helyszínen és tudósított a látottakról.

A cikk a hirdetés után folytatódikMásnap, tegónap pedig közöltünk egy döbbenetes videót arról, hogyan dőlt el a többszintes állvány. Ma délután pedig szó szerint közöltük (ez egyébként a tulajdonos kérése is volt) azt az egyébként nagyon korrekt sajtóközleményt, amit a hotel tulajdonosa, Czéh-Tóth Márk adott ki az esettel kapcsolatban, amiben egyrészt elnézést kért, másrészt a kár megtérítését vállalta, harmadrészt pedig elmondta több egyéb más dolog mellett azt is, hogy lecserélte az állványozásért felelős céget.

A Szabad Pécs a történtek utáni első munkanapon megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, hogy megtudjuk, indult-e eljárás, ha igen, milyen jogcímen, ki folytatja le, s vizsgálni fogják-e, hogy történhetett-e olyan emberi mulasztás, ami hozzájárulhatott az állványzat összedőléséhez? Azt is megkérdeztük, hogy ha vizsgáljék, akkor igazságügyi szakértőt kérnek-e fel ennek megállapítására?

A rendőrség válasza az volt, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az ügy egyéb más, további részleteiről azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb felvilágosítást nem kívántak adni.

A rendőrség válasza egybecseng azzal, amit nekünk korábban egy pécsi ügyvéd mondott, akinek szavait idéztük is tegnap esti cikkünkben, amelyben azt írtuk, hogy az ügyvéd szerint az eset miatt indult eljárás minden bizonnyal ki fog térni az állványzat felépítésének és rögzítésének szakszerűségére, hiszen felmerülhet akár gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés is, amelyet ki kell vizsgálni.

Címkék:
KategóriákMETÁL