Május 27-én ? azon a napon, amelyen a pécsi Kodály Központban vendégszerepelt volna a budapesti Átrium Színház az Igenis, miniszterelnök úr! című angol komédiából színpadra állított művel, Znamenák István rendezésében.

Május 27-én – azon a napon, amelyen a pécsi Kodály Központban vendégszerepelt volna a budapesti Átrium Színház az Igenis, miniszterelnök úr! című angol komédiából színpadra állított művel, Znamenák István rendezésében.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Szóval valóban lesz előadás, nem marad el, ahogyan állította a Szabad Pécs videójában lapunknak Páva Zsolt pécsi polgármester. Igaz, nem Pécsett, ezek szerint, és nem a Kodály Központban, de nem marad el az előadás.

 

 

 

Mint megtudtuk, nem is akármilyen helyszínen tartják majd Szigetvárott május 27-én az előadást, ráadásul egyből kettőt: egyet délután fél négykor, egyet pedig este hétkor. Persze, még ezzel együtt sem lesz annyi néző, mint amennyi lehetett volna a pécsi Kodály Központban, ahol 999 néző is helyet tud foglalni, de majdnem, főleg, ha teltházas lesz mindkét előadás, amire elég jó esély van.

 

A jegyértékesítés az atrium.jegy.hu oldalon már szombaton kora délután. Úgy hisszük, érdemes lesz igyekeznie annak, aki ott szeretne lenni.

 

Nagyon fontos információ, hogy azoknak is új jegyet kell venniük, akiknek már volt/még megvan a jegyük a Kodály Központba, és vállalják, hogy elmennek Szigetvárra is. Azok a jegyek nem lesznek érvényesek Szigetvárra, viszont visszaválthatók.

 

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy van/volt olyan ötlet is, civil felvetés, hogy ne váltsák vissza a jegyüket azok, akik megvették már a pécsi Kodály Központba szervezett előadásra, és követeljék, hogy a Zsolnay Örökségkezelő Zrt. fizesse ki a produkciót, de ezt nem javasoljuk senkinek, aki nem akarja kidobni a pénzét az ablakon. A visszaváltási határidőn túl ugyanis a pénz elvész, és a Kodály Központ/ZSÖk gazdálkodhat vele.

Ráadásul, a visszaváltástól teljesen függetlenül a ZSÖK fizethet is az Átriumnak, mint produkciós irodának.

Utóbbit a Szabad Pécsnek meg is erősítette Zsedényi Balázs, az Átrium Színház és az Igenis, miniszterelnök úr! című előadás produkciós menedzsere. Azt mondta, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy a vendégelőadásra megkötött szerződés kötbérre vonatkozó részeinek megfelelően tudnak-e kártalanítást/kötbért követeleni az indoklás nélküli lemondás miatt. 

Mint olvashatták, az Átrium Színház előadásának Facebook-oldlalán vicces/szomorú/vagány módon közölték a Facebook-eseményhez mellékelt kép megváltoztatásával, hogy elmarad az előadás. És (vélhetően) mivel a Kodály Központ Facebook-oldalán is ez az esemény és kép lett megosztva, a pécsi önkormányzati cégnél is megjelent a Stop-táblás, ál-Kormány Információként megjelenített előadás-elmaradás.   Nem csak emiatt van egy kis külön jelentésrétege annak, hogy Orbán Viktor kedvenc építésze, Makovecz Imre (általa is) főművének tartott, de máig befejezetlen szigetvári Vigadóban tartják meg a különös körülmények közt lefújt előadást.

 

KategóriákMETÁL