Azonnali belső vizsgálatot rendelt el Páva Zsolt, Pécs polgármestere a városüzemeltetési társaságnál, amiért sajtóhírek szerint annak ellenőr alkalmazottai kétszer is megbüntettek egy 13 éves kislányt, mert az nem tudta felmutatni diákigazolványát.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy sajtóhír nyomán ráadásul, amely a Pécsi Sop.hu-n jelent meg. Aszerint a láthatóan jól szituált, iskoláskorú kislány elveszítette az igazolványát, ezért megbüntették az egyik pécsi buszon ellenőrök. Az igazolvány pótlását a hír szerint ezt követően elindította, s erről dokumentummal is rendelkezett már, amikor egy következő utazás ideje alatt az ellenőrök mégis újra megbüntették az igazolvány hiányára hivatkozva.

?Nem szeretnék senkit megvádolni visszaéléssel, egy sajtóhírből sem vonnék le messzemenő következtetéseket, de szeretném, ha pontosan és hitelt érdemlően választ kapnánk arra, mi történt. Ha bebizonyosodik, hogy az ellenőrök visszaéltek a hatalmukkal, akkor súlyos következményekre számíthatnak. Az önkormányzat cégének munkatársaitól elvárom, hogy tisztességesen és emberségesen végezzék a munkájukat, senki nem engedheti meg magának, hogy bárkivel, de különösen gyerekekkel tisztességtelenül bánjon” – indokolta a vizsgálat szükségességét Páva Zsolt.

A polgármester a Szabad Pécshez is eljuttatott városházi közlemény szerint közölte, hogy amennyiben a kislány családja igényt tart rá, felajánl annyi buszjegyet, amennyi szükséges a kislánynak új diákigazolványa elkészültéig.

 

KategóriákPOP