Várhatóan Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára, írta szerdán, megbízható forrásból származó értesüléseire hivatkozva az Index. Az alaphír, hogy leváltják Hoppál Pétert egyébként egybevág a Szabad Pécs azon korábbi értesülésével, miszerint Hoppál elveszíti államtitkári pozícióját 2018 tavaszától.

A cikk a hirdetés után folytatódikPróbáltuk keresni szerdán koraeste Hoppál Pétert is, de a korábban ismert telefonszámán egyelőre nem értük utol. Az Index mindenesetre megemlékezik arról, hogy a legfinomabb jelzővel is kormányközelinek nevezhető Magyar Idők éppen a minap írt hosszabb portrét Fekete Péterről. Szerintük ez is sejteti, hogy váltás jön a kulturális államtiktári poszton.

Nagy kérdés, ha valóban így lesz, valóban leváltják Hoppál Pétert, akkor szánhatnak-e neki valami más, kiemelt megbízást, hiszen ne feledjük, ő az előző ciklusban kormányszóvivő is volt. A Szabad Pécs szerint következtetni lehet majd arra, hogy mi állhat(ott) valójában Hoppál esetleges leváltása hátterében, csupán az “emberminiszter” személyének változása, vagy a pécsi politikus meggyengülése.

KategóriákMETÁL