Rengetegen osztják meg a Facebookon azt a listát (“az MTI közzétételi sorrendjében”), amelyik felsorolja, kikkel bulizott a várban a tűzijátékot megtekintve a karmelita teraszáról Orbán Viktor. Nyilvánvaló, miért is osztják meg ezt az emberek, de ez sem zavarta Hoppál Pétert, aki jó példaként sorolta fel a “baráti” országokat politikusi Facebook-oldalán

A cikk a hirdetés után folytatódikDr. Hoppál Péter (vagy valamelyik digitális munkatársa) nem egy alkalommal szolgáltatott témát a sajtónak a közelmúltban a saját politikusi Facebook-oldalának a tartalmával. A mai, legújabb posztja ebbe a sorba illeszkedik, de talán túl is megy az eddigieken. Felsorolja ugyanis Magyarország és Orbán Viktor jelenlegi barátait, illetve azokat az országokat, amelyeknek a jelenlegi vezetői valami okból (még) jó kapcsolatot ápolnak Orbánnal (vagy ő velük). Hoppál a magyar államalapítás évfordulójára érkező hivatalos köszöntések gazdáit sorolta fel, azzal kiegészítve, hogy azon már meg sem lepődik, hogy a nyugati országok nem küldtek gratuláló-köszöntő levelet Magyarországnak Orbán Viktornak, de azon csodálkozik, hogy a lengyel kormány sem. Ahogy meg van írva a poszt, érezni, hogy ez azért nagyon fáj a kultúrpolitikusnak.

A baráti lista egyébként, mint az a fenti képernyőmentésünkön is látható egyébként a következő országokat tartalmazza, amelyek megadták a több tiszteletet a magyaroknak Orbán Viktornak és kormányának:

Törökország

Oroszország

Kína

Szerbia

Bosznia-Hercegovina

Azerbajdzsán

Türkmenisztán

Üzbegisztán

Kirgizisztán

Katar.

Azt, hogy ezen államok közül melyiket lehet klasszikusan demokratikus államnak nevezni és hogy ez mit is közvetít, mindenki döntse el, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet egy érdekes részletre, ami, mondhatni, Orbán Viktornak a szívügye. Mert ugyan csupán tíz országot írhatott fel a listára dr. Hoppál, de ebben a szűk mezőnyben is ott van az a két ország, amelyik a két legutóbbi labdarúgó-világbajnokságot megrendezhette.

Bonus track

Azóta rengeteg víz lefolyt a drága, szép magyar Dunán, de itt egy kis emlékeztető és kedvcsináló válogatás, még 2019-ből.

TOP 5 szókimondó Hoppál-poszt (2019. ősz)
KategóriákMETÁL