Utóbbin érti a Jobbikkal, kiemelt szövetségesükkel, az Új Kezdettel, de a Momentummal és a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal is kötendő együttműködést ért, az MSZP-vel viszont, mint nem XXI. századi párttal biztosan nem fogna össze, és a DK is idetartozik Gyurcsány miatt, fogalmazott Keresztes László Lóránt a Szabad Pécsnek.

A cikk a hirdetés után folytatódikVilláminterjúnkban az LMP leendő társelnöke, pécsi városházi képviselője, Keresztes László Lóránt azt mondta, hogy két nagyon erős vállalása, programja van, amit szeretne majd társelnökként végrehajtani: az egyik az LMP ténylegesen országos párttá növelése, hiszen az országos hálózatuk, bázisuk abból a szempontból országos, hogy a nagy vidéki városokban ott vannak, jól is szerepeltek, de sok helyen meg nincsenek jelen, nincsen alapszervezetük sem. Még korábban, de a napokban mondta azt a Szabad Pécsnek Keresztes, hogy kifejezetten szeretne vidéki politikusként megjelenni, és nem csak abban a választókerületben/választókerületért dolgozni, amelyben indult (Baranya 1.) ? és amelyben az ellenzéki összefogás elmaradása ellenére is nyert végül Mellár Tamás független, de éppen az MSZP és a DK által is támogatott jelölt ?, hanem a magyar vidékért szeretne dolgozni, de hangsúlyozottan pécsi politikusként is fellépni – éppen ezért azt ígérte, hogy nem egy országos témában majd Pécsett fog tartani sajtótájékoztatót, és ennek szimbolikus jelentőséget is tulajdonít.

A másik fontos programja, elképzelése Keresztesnek az általa XXI. századi pártoknak mondott szervezetekkel, illetve helyi civil csoportokkal való együttműködés. A XXI. századi pártokon érti az LMP-n, és kiemelt szövetségesén, az Új Kezdeten kívül a Jobbikot, a Momentumot és az MKKP-t is.

Keresztes László Lóránt ugyanis a Szabad Pécsnek azt mondta, hogy ő teljes kudarcként élte meg április 8-át és a Fidesz újabb kétharmados győzelmét, és így is tekint a választás eredményére az ellenzék szempontjából. Mindemellett kiemelte, hogy a XXI. századi pártok megerősödését hozta a választás, a Jobbik a saját célkitűzésétől ugyan elmaradt, de az LMP-hez képest ők is erősödtek, míg az MKKP és a Momentum új indulókként szereztek sok szavazatot. Szerinte ők, ha összefognak már a jövő őszi önkormányzati választáson le tudják győzni sok helyen a Fidesztm, végül pedig ők lehetnek azok, akik el tudják söpörni Orbánékat.  

Ugyanakkor Keresztes László Lóránt azt is mondta, hogy a Jobbikkal csak akkor fognának össze az ő elképzelése szerint az LMP által koordinált együttműködésben, ha a Jobbik megmarad a néppártosodás útján, és biztos lesz, hogy nem radikalizálódik.

KategóriákMETÁL