Orbánt talán még sosem védték ennyien, mint vasárnap, Nagykovácsiban, egy kastélyavatáson. Gyakorlatilag egy futballcsapatnyi ?több, mint testőr? plusz az elmaradhatatlan (nem hivatalos) miniszterelnöki fő-testőr Havasi Bertalan (hivatalos minőségében Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár).

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Index videós cikkét szemlézzük, de a felvételen látható, hogy más újságírókat is távol tartottak, sőt, gyakorlatilag arrébb raktak fizikailag. Orbánt amúgy szerencsére a kutya sem akarja bántani, csak és kizárólag a még maradék független hazai újság és hírportál újságírói, és nagy, világszerte ismert lapok magyarországi tudósító kérdezték volna, őket kellett ezúttal is távol tartani.

Orbán Viktor viszont láthatóan egyre jobban alakítja az idősödő, érinthetetlen vezető alakját, és egyre inkább lubickol ebben a szerepben. Minde jel arra utal, hogy Orbánék még inkább ellenségesen viszonyulnak a független sajtóhoz, és próbálják egyelőre békés vagy félig békés módszerekkel távol tartani annak munaktársait.

Pedig azt azért, most még talán egy közepesen vérmes Fidesz-szavazó is belátja, hogy az még oké, hogy nem ad minden nap, vagy minden egyes nyilvános szereplésén, és fűnek-fának interjút a miniszterelnök, de az, hogy egyes orgánumoknak egyáltalán nem válaszol egy kérdésére sem, és hosszú évek óta nem ül le interjúra bizonyos újságokkal, majd szemrebbenés nélkül azt hazudja róluk, hogy fake news-gyárak, az több, mint tűrhetetlen. Főleg, hogy azt mondta magáról, hogy a három-harmad miniszterelnöke lesz.

KategóriákPUNK