Orbán Viktor most már a Hír TV-t is kipipálhatja. Tájékoztatjuk emiatt kedves olvasóinkat, hogy elítéljük, hogy a miniszterelnök, oligarchái és strómanjai a mi közös pénzünket használják ismételten, gyakorlatilag számolatlanul, közvetett politikai céljaik elérésére, mindennemű külön felhatalmazás nélkül.

A cikk a hirdetés után folytatódikMegvan a véleményünk arról, hogy a mi személyes tapasztalataink szerint valódi szakmai kvalitásokban, igaz emberi erényekben nem bővelkedő személyek lesznek ismételten a végrehajtói egy olyan elképzelésnek (Orbán-terv? Habony-/Rogán-terv?), amelyet ha sikerül keresztülvinniük, azzal az egész ország veszít – ez utóbbiban teljesen biztosak vagyunk.

Szolidárisak vagyunk a Hír TV dolgozóival, ezúton biztosítjuk őket mellettük való emberi és szakmai kiállásunkról. De azért is vagyunk szolidárisak, mert Önökkel és magunkkal szemben is azok vagyunk, mi Önöknek igazán jót kívánunk.

Márpedig úgy gondoljuk, hogy minden olyan lépés a hatalomtól, amely a magyar nyilvánosság, az újságok, rádiók, tévék, hírportálok sokszínűsége ellen van, azt próbálja, láthatóan minden jogos és jogtalan eszközével eltiporni, az valójában az országunk ellen van.

A végrehajtás ráadásul nem csak túlságosan is jól ismert káderekkel megy végbe, de láthatóan a stílusra sem adnak különösen, sőt: cinikus és arrogáns lépésnek gondoljuk, hogy a szerdán, azonnali hatállyal menesztett Kálmán Olga esti műsora helyett Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét lehet ismételten megtekinteni.

Hogy a bemondóval azt mondatják be, hogy a G-nap előtti állapotok térnek vissza a Hír TV-be. Pedig sajnos még ez sem igaz, mert lehetséges, hogy az aktuális vezetőhöz lojális emberek dolgoztak ott, de a Hír TV a G-nap előtt is toronymagasan verte szakmailag azt a teljesítményt, amit jelenleg láthatunk a Fidesz vezérkarnak kedves, a Fideszhez és Orbánhoz már nem is lojális ?újságoknál?, amikre talán már a szervilis szó sem igazán kifejező. És semmi, egyáltalán semmi sem utal arra, hogy a Hír TV-nél ne azt folytassák, amit az elmúlt években a többi helyen, amellyel szembeköpik a szakmát és az alapvető emberi értékeket is. És amellyel a legfontosabb jogaink egyikét, a szabad sajtót, a hiteles és széleskörű tájékoztatáshoz fűződő jogainkat próbálják elvenni tőlünk. És nem csak azzal, hogy állami milliárdokkal tömik ki a szervilis szerkesztőségeket, hanem azért is, mert nem csak azokat az információkat próbálják megtagadni azoktól, eldugni azok elől, akik nem nekik tetszően írnak, dolgoznak, de a mindennapi egyszerű információkat és a közérdekű, nyilvános adatokat is sok esetben. Ez is egy módszer arra, hogy tiporhassák a ?nem az ő kutyájuk kölykét?. 

Leírtuk már: a kétharmados felhatalmazása nem azért van/volt/lett a kormánynak, hogy visszaéljen vele, hanem hogy éljen. Nem azért kaptak ilyen felhatalmazást, hogy a hatalmukat próbálják bebetonozni, hanem, hogy jól kormányozzanak, és az alapján esetleg újra és újra megszavazzuk őket.

Most van még, maradt még néhány olyan szakmai műhely, szerkesztőség, amelyekben folyik igazi újságírás, láthatóan azonban ők sem lehetnek nyugodtak, a hatalom igyekszik megragadni minden, számára éppen aktuálisan megfelelőnek és bevethetőnek tűnő eszközt az elhallgattatásukra.

Kétlem, hogy ez így már nagyon sokaknak tetszene. Kétlem, hogy a fideszesek közt is sokan bólogatnának ehhez. Kétlem, mert vagyok ennyire bizakodó és optimista az embereket illetően. Kétlem, hogy ne mondanák azt, hogy ez már sok.

És, ha belegondolnak, akkor nem is tragikus, hanem vészjósló az, hogy mindezek ellenére a nép tűr és tűr és tűr, sőt, sokan még láthatóan tapsolnak is hozzá, főleg, ha láthatóak is közben. És, ha belegondolnak, a válaszok is ott vannak a fejükben: mert félnek. Félnek, hogy ők kerülnének akkor sorra. Sőt! Ők ugranának egyet előrébb a sorban, amiben valószínűleg a legtöbben bent állnak most is. Mert minden jel látszólag arra mutat, hogy itt most ők mindent, bármit megtehetnek. És, hogy senki sem érezheti magát, munkáját, bizniszét igazán biztonságban.

Kétlem, hogy ilyen országot szeretnének maguknak az akár nagyon is hű, régi Fidesz-szavazók. Vagy, hogy azt szeretnék, ha a gyerekük olyan országban nőne fel, amilyen felé tartunk. És, ha ebbe belegondolnak?

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

 

 

KategóriákMETÁL