Elképesztő vihar volt az éjjel az országban, amely több megyében is jelentős áramkimaradást okozott. Baranyában is több fát csavart ki a szél, és egyelőre nem meghatározható az anyagi kár sem, amit az özönvízzel érkező vihar hagyott maga után. A Szabad Pécsnek egy szemtanú arról számolt be, hogy Pécs főterén egy ember elesett a viharban, majd elsodorta a hegyoldalról lezúduló víz.

A cikk a hirdetés után folytatódikHogy ez mennyire hihető, arra jó példa az a videó, amelyen egy VW Golfot sodor el a víz. De azokon az olvasónk által küldött videón is látszik, hogy mi volt Pécsett, például a Széchenyi tér közelében, amelyet egy olvasónk küldött be szerkesztőségünknek.

 

 

Jól gondolta a vihart nézve! A tűzoltók egész éjjel mentettek

 

A Baranya Megyei Katasztrófa-védelmi Igazgatóság egyelőre a következő eseményekről adott hírt:

“Kedd éjjel Kölked és Erdőfűpuszta között nagyobb méretű faág az útra dőlt, és útzárat képzett, a mohácsi tűzoltók motoros fűrésszel megszüntették az akadályt. Pécsett, a Fenyő utcában egy 8 méter magas fa gyökerestől kidőlt, kidöntött egy távközlési oszlopot és leszakított egy távközlési kábelt valamint egy autót megrongált. A pécsi tűzoltók a fát motoros fűrésszel eltávolították. Lánycsók Kossuth utcájában egy családi ház tetőszerkezetében keletkezett tűz az éjszaka folyamán. A mohácsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, személyi sérülés szerencsére nem történt.

Az 57-es úton Szajk közelében egy körülbelül 8 méteres faág félpályás útzárat képzett, a mohácsi tűzoltók vonultak a helyszínre, és motoros láncfűrész segítségével megszüntették a forgalmi akadályt. Pécs külvárosában egy körülbelül 15 méter magas fát döntött ki a vihar, ami egy villanyvezetékre dőlt. A pécsi hivatásos tűzoltók eltávolították a fát.

A Donátusi úton két garázsból, illetve egy Páfrány utcai tízemeletes épület tetejéről kellett vizet eltávolítaniuk a város tűzoltóinak, valamint egy Pélmonostor utcában parkoló autóra dőlt fát távolítottak el a reggeli órákban.”

KategóriákMETÁL