Örülnek, hogy “az első sikertelen akció után” most újra kiírta a pécsi önkormányzat az első tíz e-busz beszerzését célzó pályázatot, közölte az Összefogás Pécsért Egyesület arra a sajtóhírre (és városi előterjesztésre reagálva), hogy több különböző ok miatt, de befuccsolt a pécsi önkormányzat évekkel ezelőtti terve, hogy elektromos buszokat szerezzen be.
Az ÖPE elnöke, Kővári János által jegyzett sajtóközleményben azt írják, hogy ezúttal ők maguk is (mármint az ÖPE) igyekeznek mindent megtenni azért, hogy sikeres legyen a folyamat, mert Pécs polgárai és költségvetése egyaránt “levegőhöz juthatnak” általa. Tudni kell, hogy az eémúlt kb. egy év során az ÖPE számos sajtótájékoztató keretében és a pcési közgyűlésben is amellett kardoskodott, hogy vásároljon e-buszokat a pécsi önkormányzat, akár az olyan, egyelőre a koncepció miatt péznyelőnek tűnő gigaberuházások ellenében is, mint a tervezett pécsi akvapark. Egyrészt, mert a buszok nem vinnék a pénzt, hanem spórolni lehetne velük, másrészt pedig azért, mert ez összhangban áll a zöld város gondolattal és a fenntartható fejlesztési stratégiával. 
 
Mint írják most is: ?az e-buszok jelentősen javíthatják ugyanis különösen a belváros és a Mecsek-oldal szűk utcácskáinak levegőjét, így az itt élők egészségét. S mellette buszonként évi tízmilliókkal csökkenthetik a kiadásokat. Végül, de nem utolsósorban amennyiben a teljes flottát (kb. 150 busz) lecseréli a város, jelentősen nő az esélye, hogy akár az e-busz gyártás is megtelepedjen Pécsett, amely jelentős számú munkahelyet és adóbevételeket hozhat. Erre egyébként 2015-ben is lett volna lehetőség, amikor a világ egyik vezető e-busz cége keresett helyet.
Magunk részéről mindent meg fogunk tenni, hogy Pécs mintavárosa legyen az e-közlekedésnek!”
 
 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPOP