A horvát világbajnoki ezüstérmes válogatott középhátvéd, Domagoj Vida (29) a Szabad Pécs néhány kérdésére is válaszolt kedden este Donji Miholjacon. A horvát labdarúgó válogatott hétfői zágrábi ünneplése után a játékosokat kedden a saját városukban/-falujukban köszöntötték. A magyar felmenőkkel rendelkező világbajnoki ezüstérmest a magyar határ melletti városban ünnepelte többezres tömeg, a polgármesteri hivatalnak helyet adó kastélyban. Az ünnepség hivatalos kezdete előtt a Szabad Pécs is kapott pár percet arra, hogy kérdezzen a török Besiktas védőjétől – akivel kapcsolatban a legfrissebb sajtóhír, hogy a spanyol Atlético Madridban folytathatja a jövőben, ha sikerül a két klubnak megegyeznie.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Magyar szurkolók vetették fel már a világbajnokság alatt, pláne a döntőbe jutás után, látva az egész torna alatt meggyőző játékát, hogy jó ötlet lenne önt honosítani, hogy a magyar válogatottat erősítse. Tetszik ez az ötlet?

Különleges ország vagyunk. Megmutattuk a világnak, hogy hogy tudunk futballozni, és tudunk szurkolni. Ezt a kémiát minden országnak magának kell megteremtenie. 

Utolérheti-e a magyar futball a horvátot? S ha igen, mi az, ami szükséges ehhez?

Rengeteg munka. Mi rengeteget dolgoztunk ezért. A hitünk, a szeretetünk és a népünk segített minket idáig eljutni.

Mennyi ideje jut a pihenésre a felkészülési időszak kezdetéig?

Még nem kaptam konkrét instrukciókat az edzőmtől, de ami biztos, hogy a mostani bulik miatt többet kell pihennem, mint a meccsek után. (Nevet)

 

 

A kedves és életvidám horvát válogatott védő, akinek egyik dédapja a baranyai Mozsgón született, s akinek édesapja is focizott és bátyja is futballista, az interjú elején külön megköszönte, hogy Magyarországról is érkezett újságíró őt kérdezni (Donji Miholjacon a Hír Tv stábja is járt még a Szabad Pécsen kívül), majd amikor a kérdések végén mi köszöntük meg, hogy pár percet az ünneplés előtt a Szabad Pécsre is szánt, annyit mondott magyarul, hogy „Egészségedre”!

 

 

 

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

 

KategóriákMETÁL