Dr. Csizmadia Péter lehet a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje. Erről maga az érintett posztolt pár perccel ezelőtt a Facebookon. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódik



Frissítés 20. 45 – Dr. Csizmadia Péter: „alternatívát ajánlunk a pécsieknek”

Nem sokkal cikkünk megjelenése után telefonon elértük dr. Csizmadia Pétert, a Fidesz (jelen állás szerint) leendő pécsi polgármesterjelöltjét. Azt mondta, hogy egy országos döntésre, jóváhagyásra van még szükség, tulajdonképpen nem is a Fidesz országos választmánya, hanem egy kifejezetten a jelöltekről döntő, a helyi szervezetektől beérkező ajánlásokról szavazó testület mondja ki a végső szót. A munk addig is elindul, a legfontosabb feladat az, hogy megismertessék a pécsiekkel azt a programot, amelyet ők ajánlani tudnak az elmúlt 4,5 év városvezetésével szemben a választóknak, és amivel a reményei szerint el lehet nyerni a pécsiek bizalmát.

Arról, hogy kik lesznek a Fidesz képviselőjelöltjei, egyelőre nincs hivatalos döntés még, az egy másik, ugyanolyan kör lesz, később, hagyományosan ez mindig így zajlik. A megfelelő jelöltekről előbb helyben, majd országosan döntenek.

Kérdeztük arról is villáminterjúnkban, hogy mit jelent az, hogy elsöprő többséggel szavazták meg az ő jelölését, amire azt felelte, hogy 120 igen mellett egy tartózkodás volt csupán. Újabb kérdésünkre hogy ő tartózkodott-e, azt felelte, hogy tulajdonképpen igen. Magyarán a pécsi Fidesz mai választmányi ülésén egyhangúlag támogatták Csizmadia Péter polgármesterjelölt indulását.

Rákérdeztünk arra is, hogy mit gondol arról, hogy a napokban berobbant egy új arc és egy új, elviekben önjelölt és pártonkívüli polgármesterjelölt, Szentgyörgyváry Péter, de a Fidesz pécsi frakcióvezetője azt felelte erre, hogy ő sem most, sem a későbbiekben nem szeretné egyetlen másik jelölt vagy jelölt aspiráns indulási szándékát kommentálni.

Korábban írtuk

„Szívből köszönöm a Fidesz Pécsi Szervezetének bizalmát, elsöprő erejű támogatását!” – írta ki Facebook-oldalára a Fidesz pécsi városházi frakcióvezetője.

Hozzátette:

„A polgármester-jelöltséget elfogadom!”

A pécsiek döntését persze még az országos vezetésnek is jóvá kell hagynia, de ez alapján a poszt alapján vélhetően várhatóan Orbánék is jóváhagyják a jogász végzettségű, és már nem az első önkormányzati ciklusát töltő politikust.

Jó ideje szóltunk arról, hogy a Szabad Pécs tudomása szerint a formális döntés még nem, de az elvi döntés megszületett arról Pécsett, azaz Hoppál Péterék körében, hogy dr. Csizmadia Pétert indítanák a Fidesz polgármester-jelöltjének. Korábban azt lehetett hallani, hogy talán Szili Katalinban is gondolkodnak, de arról elég hamar kiderült, hogy amennyiben ez igaz is, azt nem Pécsett, hanem Budapesten vetették vagy vethették fel, mert úgy tudjuk, ötletelés a Fidesz vezérkarában is volt arra nézvést, hogy kit lehetne Pécsett elindítani az egyik legsikeresebbnek tartott (ők persze nem ezt mondják a nyilvánosságban) vidéki ellenzéki polgármesterrel (Péterffy Attilával) szemben, ráadásul a Fidesznek presztízsgyőzelem lenne, ha újra tudna nyerni a Dunántúl legnagyobb városában.

Persze, a végső szót Budapesten mondják, ki de a mai nyilvános bejelentés után elég fura lenne, ha nem Csizmadia lenne a Fidesz jelöltje. EBBEN a mai cikkünkben is foglalkoztunk a választással és a lehetséges pécsi polgármesterjelöltekkel.

KategóriákMETÁL