?Multifunkciós eszközökkel bővült a gépparkunk” – számol be a PMFC háza tájáról érkező nagyszerű hírről a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt.. Mint ismert, a PSN Zrt.-t vezérigazgatóként a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Vári Attila vezeti, és ez a cég a tulajdonosa a PMFC labdarúgó klubnak is, egyebek mellett. Annak a már évek óta NB III.-ban vitézkedő klubnak (vezetőedző: Márton Gábor), ahol nemrég maga Márton azt mondta a játékosoknak, hogy azt teszik a legjobban a saját érdekükben, ha keresnek másik csapatot, mert pénz az nem lesz nagyon a klub működtetésére. Na most ennek a PSN Zrt.-nek, illetve a klubnak juttatott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szép támogatást, aminek “köszönhetően nagyon fontos és hasznos gépekkel bővült a gépparkunk” – szól a PSN Zrt. oldalán olvasható cikk.

A cikk a hirdetés után folytatódikHabár azt éppen a Szabad Pécs írta meg, hogy a PMFC körüli nem túl rózsás helyzet ellenére is megépítik a 1,5 milliárdos utánpótlás akadémiát (tudják, ezek azok a fiatal játékosokat nevelő intézmények, amelyek részben az ún. tao-ból működnek /például kapnak közvetlen támogatást az MLSZ-től is/). Ugyanakkor azt is hallottuk, pletykaként, hogy a játékosok zöme valóban elment/elmenne más klubhoz, azaz a korábbi, a tavasszal az NB II.-be majdnem feljutó csapat keretének java már máshol focizhat az ősztől, vagyis sanszos, hogy ha tényleg el tud indulni az NB III.-ban a Munkás/Pamacs az ősszel, akkor igencsak fiatal, akár utánpótlásban is játszó focisták alkotják majd a kezdő tizenegy javát. De ezt majd még meglátjuk!

 

A már fentebb hivatkozott cikkünkben is olvasható, hogy a PSN Zrt. nem adta fel a csapat indulását: korábbi közleményükben egyebek mellett ezt írták:

?Jelen helyzetben Pécs városa és a PSN Zrt. ennek ellenére is azon dolgozik, hogy ha az előző idénybelinél sokkal szerényebb anyagi körülmények között is, de az augusztus 4-én kezdődő bajnokságra minden készen álljon a PMFC labdarúgócsapatánál az NB III-as bajnoki rajthoz. A PSN Zrt. és a város célja hosszú távon továbbra is az NB I-es szereplés lenne.”

 

 

(A tao pedig nem más, aki nem tudná még, mint egy olyan lehetőség, amellyel a cégek a kötelezően fizetendő adó egy részét nem a központi költségvetésbe  utalják, hanem egy szerencsés, arra érdemes utánpótlással foglalkozó klubnak, és olyan klubnak, amely a “látványsportok” egyikében érdekelt. Mivel a világ nagy részén a futball egyértelműen látványsport, nálunk is lehet fociakadémiáknak utalni. És azért utalgatnak is, a legtöbben és a legtöbbet a sikeres Felcsútnak, amelynek mondjuk a felnőtt csapatában jelen pillanatban nem túl sok hazai nevelésű játékos rúgja a bőrt, de ez még majd változik, amint lehagytuk a horvát futballt – arról pedig, hogy ehhez mi is kell(het)(ne), éppen egy világbajnoki ezüstérmes futballista, Domagoj Vida beszélt a Szabad Pécsnek.) 

 

A hír a PSN honlapján mindenesetre annyi volt, hogy ?szerda délelőtt Vári Attila vezérigazgató vette át az Agrolánc Kft. által forgalmazott pályakarbantartó berendezéseket, amelyek segítségével a korábbiakhoz képest sokkal korszerűbben és gyorsabban lehet majd elvégezni a játékterek napi karbantartását.”

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

 

Illetve, és itt jön a lényeg: az 59 055 000 forint értékű géppark a következőkből áll:

 

o  Műfüves önjáró pályaápoló gép

o   Multifunkcionális erőgép

o   Gyűjtőturbinás fűnyíró asztal

o   Gyűjtőtartály

o   Homokszóró gép

o   Felülvető gép

o   Permetező gép

o   Gyeplyuggatógép

o   Műtrányaszóró

o   Lehúzóháló

o   Pályaápoló kefe

o   Pályalazító berendezés

 

Jó szurkolást mindannyiunknak!

 

Kis kedvcsináló fotót is mellékelünk hozzá

KategóriákMETÁL