Miközben világszerte a futball iránt érdeklődő milliárdok éppen a világbajnokság első elődöntőjére készülnek, addig a méregdrága nemzeti stadionok országában az évi 80 milliárdból üzemeltetett MTVA sportcsatornáján elhangozhat, hogy Ferencváros – Belgium játszik kedden este a vb-döntőért, egy magyar edzőt, a magyar válogatott és a PMSC egykori kiválóságát, Mészáros Ferencet pedig azzal az indokkal küldenek el egy NB III-as csapattól, hogy túl jó edző volt nekik és profi a mentalitása.

A cikk a hirdetés után folytatódikHét napig volt csupán a korábbi válogatott játékos, Mészáros Ferenc az NB III-as Nagykanizsa csapatának edzője, szúrta ki a hírt a 24.hu.

 

 

A zalai csapat elnöke, Kovács Tamás által jegyzett, a klub Facebook-oldalára felkerült közlemény ugyanis olyan indoklást tartalmazott a vezetőedzővel való szerződésbontásról, amilyet még egészen biztosan nem olvastak sehol.

 

?Az FC Nagykanizsa elnöksége nevében tájékoztatom Önöket, hogy annak ellenére, hogy Mészáros Ferenccel megállapodtunk a felnőtt csapat vezetőedzői munkájáról, a részletes együttműködés kialakítása során olyan eltérések jöttek elő az általa képviselt magas szintű szakmai elhivatottság, professzionális mentalitás miatt, ami jelenleg még meghaladja egyesületünk lehetőségeit. Ezért közös akarattal úgy döntöttünk, hogy nem foglaljuk írásba a szóban megkötött szerződést?.

 

Az új edző neve is megvan már, Barna Lászlónak hívják, és bevalljuk, egy ilyen ?bevállalós? közlemény rá nézve nem túl hízelgő, míg az ?elküldött? Mészáros még akár büszke is lehet arra, hogy szerződést bontottak vele, illetve miért is szakította meg vele a klub a munkát. Már, ha tényleg ez a valós indok, mi mindenesetre nagyon furcsállnánk, ha valóban ilyen ok miatt küldenének el egy edzőt egy hét eltelte után, akivel elviekben előtte már megegyeztek az egyéb feltételekről. 

A Nagykanizsa az előző idényben még a Zala megyei első osztályban szerepelt, idén lett NB III.-as csapat. Tavaly, a megye egyben 30 meccsen 80 pontot szereztek, és megnyerték a zalai bajnokságot.

KategóriákMETÁL