Nincs takargatni valója a felcsúti önkormányzatnak, ki is mondták: kátyús az út. Na, de most majd nekiállnak az egészpályás letámadásnak aszfaltozásnak. Csakhogy van egy kis bibi. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a polgármester-választási kampányban kátyúzott Felcsúton. Mégis leszerepeltek, az emberek a jó Mászárosra szavaztak. Sőt, az MKKP passzivistái még egy buszmegállót is építettek. Az utóbbit is el kell bontaniuk, de a kátyúzással is van probléma: nem volt szakszerű, ezért a felcsúti önkormányzat arra szólította fel az MKKP Mészáros László nevű, pomázi illetőségű volt felcsúti polgármester-jelöltjét, hogy állítsák helyre a kátyúkat. Mármint, ha jól értjük, amit betömtek, azt vegyék ki valahogy, aztán jönnek, akik majd rendesen kátyúznak.

A cikk a hirdetés után folytatódikI.

Az egy dolog, hogy Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcáról kellene, hogy lesüljön a bőr amiatt, hogy a községben felhúznak egy stadiont közvetett közpénzből (tao), ugyanakkor a falujuk finoman szólva sem mondható a legirigyeltebbnek a közterületek állapotát illetően. Azzal egyáltalán nem lett volna baj, ha Felcsúttal, különleges helyzete ellenére sem kivételeznek, és úgy kapja a támogatásokat mind minden más magyar település. Szóval ezzel, a legfeljebb átlagosnál kicsit jobb infrastruktúrával nem is lett volna baj, ha nincs ott egy sok-sok milliárdnyi, be nem fizetett adóból felépült stadion és akadémiai központ.

Az más kérdés, hogy ez a pénz a közös kasszából hiányzik, amiből elosztva jutott volna csak a futballra is, de mellette kultúrára, egészságügyre, oktatásra, szociális célokra is, arányosan, és az is, hogy mennyire éri meg a miniszterelnök úr falujának csapatára és akadémiájára áldozni. Ugyanakkor az botrány, hogy az infrastruktúra nincs rendben.

Ha ugyanis belegondolunk, ez azt üzeni, hogy  valaki előrébb való, valakinek a mániája fontosabb a futballnál is hétköznapibb, még annál is többeket, gyakorlatilag mindenkit érintő ügyeknél.

II.

A napokban az a hír látott napvilágot, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak el kell bontania egy romosabb ingatlan előtti buszmegállónál emelt, fából készült, félig fedett várót, mert nem volt engedélyük az építésre. Most pedig olyan levelet vettek készhez, hogy kezdjenek valamit a botcsinálta kátyúzásukkal, mert értik a jószándékot, de azzal a kétfarkúak inkább ártottak, és így me, lehet rendesen kátyúzni. Sőt, ha nem állítják helyre a kátyút (!!), amit kb. kontár munkával fedtek be, kiszámlázzák nekik a kátyúzás költségét. Tehát nem a kátyúk kiszedését és az azzal járó plusz időt, hanem az egészet.

 

Forrás: Facebook.com/MKKP

 

III.

Szép történet, a magyar bürökrácia működéséről sokat elárul. Hiába lehet igazság abban, hogy most nehezebb dolguk lesz, és a kátyúzás, ha jól végzik, az igazi jó szakmunka értékével felérő feladat.

Sőt, mint ismert már széles körben, az MKKP passzivistái még egy buszmegállót is építettek a kampányban, de amiatt is megkapták a beosztásukat, el kell bontaniuk, ha jót akarnak maguknak, különben ott is kiszámlázzák az elbontás költségét. Az ok, hogy engedély nélkül építkeztek. És igen, biztos, hogy ebben is igaza van a hatóságnak. Mert, ha nem megfelelő, adott esetben akár súlyos sérülést is okozhat, ha rádől valakire. De mégis megintcsak a kocka-szemlélet jön elő, mert lehetséges, hogy meg lehet azt nézni, utólag is, hogy lehet-e ilyen gond, ha meg nem, akkor meg el lehet indítani a procedúrát.

Nem mellékesen jegyezzük meg azt, hogy a felcsúti önkormányzat általi, kissé lesajnáló felszólításból azt is gondolhatná az ember, hogy a passzivisták a kezükkel meg homokozóvödrökkel és kislapátokkal dolgoztak, s valami olyan anyagot tömködtek a népnemzeti kátyúkba (oka: Tudjákki), amely miatt csak a baj volt a kráterekkel. Ehhez képest az MKKP a kátyúzást, és a buszmegálló-építést is tökéletesen profi módon, profi anyagokkal végezte, és volt képük a párttagjaik közül a nem túl meglepő módon fellelhető mindenféle mérnök és más szakember segítségét is kikérni ehhez előzetesen.

 

  

 

Forrás: Facebook.com/MKKP

 

Forrás: Facebook.com/MKKP

 

IV.

Na, jó, gondoltuk. Itt sem jó senkinek semmi. De mi a helyzet Mészáros Lőrinccel és az új leendő (akkor még leendő) polgármesterükkel, a másik Mészárossal?

Két idősebb úr például nem értette miért kellett ?a Lőrincnek? lemondania. A másik Mészárost, akit végül megválasztott Felcsút, nem tartották sokra, mármint polgármesterként. Úgy vélték, nem való annak. Arra a kérdésre, hogy ?a Lőrinc? az való volt-e, rátermettebb volt-e, úgy feleltek, hogy sokkal inkább, habár nem az volt itt a legjobb polgármester, hanem aki előtte volt, azt az embert nagyon szerették, és jó vezetőnek tartották.

Amúgy ismerték gyerekként a faluban nevelkedő Orbán Viktort és barátját, a volt polgármester sikerembert is. Orbánból sokkal inkább kinézték, hogy még viszi valamire, lesz belőle valaki, mert okos és jólnevelt gyereknek tartották. Amúgy Mészáros Lőrincet is jólnevletnek ismerték gyerekkorából, és most sem volt vele ilyen szempontból problémájuk.

Az látszott a beszélgetésekből, másokkal folytatottakból is, hogy tartanak valamitől.

?Félnek, és joggal teszik? – mondta egy fiatalasszony, aki magát beköltözőnek mondta, de olyannak, aki már hosszabb ideje Felcsúton él, és maga szerint nagyon is jól ismeri a helyi viszonyokat. Amit szerinte nagyon egyszerűen is leírható: Mészáros és Orbán az ura ott mindennek.

 

Látszólag semmi baj ezzel a térkővel kirakott járdával, de vannak azért helyben bírálói is az építésnek.

 

A Mészáros és Mészáros Kft. épülete

 

V.

?A Mészáros Lőrincet nem szeretik. Nem hülyék ám itt sem az emberek. Látják, hogy mi van, vagy még közlebbről is. Ugyanakkor a Lőrinc ad munkát. És akinek ad, és aki a Mészáros és Mészáros dolgozója, az szinte különleges státusszal bír?.

És itt rögtön egy mellettünk, igen sokkal elhúzó autóra majd egy rögtön a nyomában száguldó másikra mutat. ?Látja? Ők is neki dolgoznak. Azok meg itt mindent megtehetnek – vagy így gondolják legalábbis.? 

Még beleszív a cigijébe a nő. Egy óvodáskorú gyerek is vele van, csitítani kell, mert az anyát feltartja az idegen. Láthatóan gondolkodik, hogy tovább mondja-e. Az is megfordulhat a fejében, hogy most már sokat beszélt az újságíróval.

?Minden az ő kezében van, a Mészároséban. Illetve talán nem is az övében, de maga ezt amúgy is tudja. Újságíró. És, ha itt kérdezősködik, akkor sejtem is, hogy nem a Mészáros lapjánál dolgozik. Tudja meddig lesz itt nyugalom? Meddig bármi fejlesztés? Amíg benne leszünk az Unióban, és a pénzeket el lehet tenni. Ha onnan kidobnak, nem mehetünk máshová, csak visszafelé, keletre. Amíg van mit elosztani, addig működik ez a rendszer, mert abból mindenki kap, akinek kell adni. Hogy tegyen meg valamit, hunyja be a szemét, és így tovább. Ha nem lesz, onnantól kezdve egymásnak fognak esni. Itt is, országosan is. Utána akár már mi is kiléphetünk?.

Ami nagyon érdekes volt, hogy vagy nem beszéltek az emberek, vagy ha igen, akkor nem dicsértek. Többen a futballcsapatra is csak legyintettek. Nézzem már meg, hogy hány akadémista játszik. Többek szerint a helyiek egy része sem drukkol a Felcsútnak, és már sokkal inkább kínos, ha meghallják a falujuk nevét valahol, mint pozitív élmény.

 

Az MKKP a későbbiekben írt a felcsúti önkormányzatnak, és hát mindenki beláthatja/beláthassa, hogy jogos az észrevételük: a betömött kátyúk részletes műszaki tervrajzait kérik megadni, na és azok pontos méretét, pontos színkódját, kérték mindezt azértm hogy véletlenül se tdjanak szakszerűtlen kátyút előállítani. Ha az adatokat megkapják, neki is állnak a betömött kátyúk eredeti állapotának helyreállításának.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL