Méghozzá az Ős-Dráva Látogatóközpontban, szombaton, tudatta a hírt az MTI. A magyar pásztorkutyák terelőversenye egy egész napos rendezvény lesz, ahol a magyar pásztorkutyák magyar őshonos juhok hajtásában, terelésében versengenek majd.

A cikk a hirdetés után folytatódikA verseny egyik fontos lényegi eleme, hogy a benevezett kutyák a számukra terelésre kijelölt juhokat előtte soha nem látták, nem találkoztak velük, a versenyen terelik őket először, így derülhet ki igazán, melyik pásztorkutya lesz a bajnok.

De, ha már az Ős-Dráva Látogatóközpont ad helyet a versenynek, lesznek kapcsolódó programok is, így például bemutatnak hagyományos magyar pásztorviseleteket és -eszközöket, és nem is csak egy kiállítótétben, hanem a gyakrolatban, használat közben. A program részeként a látogatók különböző játékokban, totón vehetnek részt, lesz íjászat, kisállat simogató, különféle foglalkozások, és helyi őstermelők, kézművesek is bemutatkoznak. Nem először rendeznek ilyen eseményt a községben amúgy, hagyományos versenyről beszélhetünk immár.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPOP