A csodabogár pécsi zárszerelőről forgatott Mediawawe-díjas dokumentumfilmje után szintet lépett a pécsi filmrendező, Molvay Norbert. A-kategóriás filmfesztiválon, Kanadában, Montrealban mutatják be a versenyprogramban új kisfilmjét, a Jövő szerdánt.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉs ezzel a cikkel nem csak egy mulasztást pótolunk, mivel kihagytuk a montreali filmmustrán induló magyar filmek sorát bemutató előző cikkünkből. Amiben arról beszéltünk többet, hogy Havasi János pécsi író, újságíró novellája alapján készült nagyjátékfilm is versenyben van, ráadásul az, a Berni követet is jegyző rendező-forgatókönyvíró alkotópáros munkája.

A ?kimaradást? akkor is sajnáljuk, ha amúgy kifejezetten örülünk annak, hogy most van még egy jó okunk arra, hogy önálló cikkben írjunk Molvay Norbert 13 perces kisfilmjéról.

A Jövő szerdánt tehát eddig nyilvánosan másutt nem, lehetett látni, azaz Montreálban, ráadásul a versenyprogramban lesz a pécsi rendező kisjátékfilmjének a világpremierje.

Jövő szerdán / Next Wednesday 2018 – Short Film Teaser from Norbert Molvay on Vimeo.

A Jövő szerdán adatlapját is érdmes böngészni a Filmalap honlapján.

 

A rendező a kisfilmról azt írta, hogy a Jövő szerdán című kisjátékfilmük mindössze két forgatási nap alatt készült el egy lelkes csapat munkájának, és mintegy harminc önkéntes statisztának köszönhetően. Alacsony költségvetéssel dolgoztak, főként szívességekből és saját forrásból forgathattak budapesti helyszíneken. A kész filmet látva azonban a Filmalap-Filmunió felajánlotta a segítségét a film fesztiválútjának menedzseléséhez.

A kiadott rövid szinopszison túl a film történetéről több nem árulható el a film sajátos dramaturgiája miatt: minden további információ szpojler lenne.

A főbb szerepekben az Aranyélet című sorozatból jól ismert Waskovics Andrea színművész, Szitás Barbara színész-rendező, a József Attila színház művésze, illetve Géczi Zoltán színész-rendező, a Terminál Workhouse Társulat alapító tagja látható, de kisebb szerepekben feltűnik még Gerlits Réka, Kálóczi Orsolya, Bakonyi Alexa és Laczkó Ilona is.

A film rendezője Molvay Norbert 2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Almási Tamás rendezőosztályában. Az operatőr Simó Marcell jelenleg a Metropolitan Egyetem filmoperatőr képzésén tanul. A zeneszerző Mekis Miklós a rendező állandó alkotótársa a zeneszerzés és zenekari próbák mellett jelenleg fogorvosként is praktizál. A vágó Pamuki Krisztián 30Y- és Punnany Massif-videoklipek alkotójaként, illetve a Nekem Budapest című nagyjátékfilm egyik operatőreként lehet ismert.

Rövid szinopszis:
Egy felzaklatott fiatal lány egy délután elindul a városba, hogy a maga módján megszabaduljon a terheitől. Ehhez
furcsa helyekre kell eljutnia és olyan embereket kell meglátogatnia, akikkel nem szívesen találkozik.

Szereplők: Waskovics Andrea, Szitás Barbara, Géczi Zoltán, Gerlits Réka, Kálóczi Orsolya, Bakonyi Alexa, Laczkó Ilona

Operatőr: Simó Marcell
Zene: Mekis Miklós
Hangmérnök: Pongrácz Huba Péter
Vágó: Pamuki Krisztián
Gyártásvezető: György Katalin
Felvételvezető: Nagy Daniella
Forgatókönyv-író: Molvay Norbert
Producer: Simó Marcell, Molvay Norbert
Rendező: Molvay Norbert

KategóriákJAZZ