Szerződést hosszabbított szerdán a portugál sztárklub, a Benfica a pécsi tehetséggel, Csoboth Kevinnel. A hírt elsőként a Nemzeti Sport írta meg.

A cikk a hirdetés után folytatódikNagy megtiszteltetés és az eddigi munkám elismerése, hogy a klub elnöke, Luís Filipe Vieira előtt írhattam alá az új szerződésemet. Ez is mutatja, a Benficánál komolyan számolnak velem, és én mindent meg fogok tenni, hogy megháláljam a bizalmat? ? fogalmazott a már két éve Portugáliában légióskodó fiatal pécsi labdarúgó a Nemzeti Sport megkeresésére.

A 18 éves, magyar U-válogatott támadó két éve került a Benficához, a mostani azóta már a második alkalom, hogy a portugál klub szerződést hosszabbított vele. A lap a mostani megállapodással kapcsolatban kiemelte, hogy az azért is figyelemre méltó, mert a tavaly kötött szerződése még nem járt le, hiszen legutóbb 2019-ig írt alá. Most igazából azt hosszabbították meg további két évvel, azaz immáron 2021-ig köti szerződés Csobothot a Benficához.

Csoboth Kevinre ezek szerint a lisszaboni klubnál hosszú távon számítanak, ráadásul ő jelenleg is a Benfica B-csapatával készül a szezonra. A Benfica “B” a portugál másodosztályban szerepel, Csoboth a nyári felkészülési mérkőzéseken több gólt és gólpasszt is jegyzett.

Csoboth Kevin a 2018?2019-es szezonban várhatóan többnyire még az U19-es bajnokságban, illetve az ifjúsági Bajnokok Ligájában szerepelhet az ősszel. A cikkben megjegyzik, hogy ha a pécsi tehetség fejlődése az eddigi ütemben halad tovább, akkor a következő lépcsőfok lehet az, hogy a Benfica B-ben is fokozatosan egyre több játéklehetőséget kap.

Csobothot az előző idényben a Benfica B egyik bajnokijára már nevezték, és idén tavasszal, szintén egy ízben már az első kerettel is együtt gyakorolhatott.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

 

 

KategóriákMETÁL