Elviekben Csizi Péternek van a legnagyobb esélye arra az elbukott áprilisi választás után, hogy mégiscsak országgyűlési képviselő legyen. Arra konkrétan, hogy ő kapja meg a lemondását szerdán bejelentő Balog Zoltán volt emberminiszter parlamenti székét, írta meg a hírt a Szabad Pécs, nem sokkal Balog lemondásának bejelentését követően. Csizi volt ugyanis az a fideszes képviselő, aki pont lemaradt a listáról való bejutásról április 8-án. Egyértelmű volt ez alapján, hogy ő lehet az elsőszámú várományosa a felszabadult mandátumnak. Ha ezek után ő sétál be balog helyett a Parlament kapuján, senki egy szót sem szólhat, hiszen ő következett volna a sorban, ellenkező esetben azonban már sokkal inkább magyarázatra szorul a helyzet – már, ha mégsem őt delegálta volna a Fidesz, miközben két ciklusban volt parlamenti képviselő, egyben mellette még egy megyei jogú város, régióközpont alpolgármestere i. Lapunknak nem nyilatkozott a volt pécsi alpolgármester, egy baráti/kormányközeli kiadványnak, a Pécsi Újságnak azonban elmondta, hogy úgy döntött, mégsem lesz parlamenti képviselő.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kormánybarát kiadványban úgy fogalmaztak, hogy Csizi Péter ?elvágta a találgatások fonalát?:

 

?Óriási megtiszteltetésnek tartom az országgyűlési képviselőséget, ami Istennek hála kétszer is megadatott. Azonban most úgy érzem, pihenésre van szükségem, szeretnék a családommal, a kislányommal is több időt tölteni.  Minderre figyelemmel most nem kívánok képviselő lenni? – fogalmazott az írás szerint Csizi.

 

Ennyi a hír röviden. Megvalljuk, tényleg elképzelhető, hogy az elmúlt néhány hónapban volt ideje gondolkozni a jövőjéről a még mindig nagyon fiatal politikusnak, és arra jutott, hogy (egyelőre?) hátat fordít a politikának, és elkezdi inkább (elkezdte?) felépíteni az új életét. Ugyanakkor az sem kizárt, nem valószínűtlen verzió, és a NER-ben meg végképp nem az, hogy egész egyszerűen másvalakit akarnak a parlamenti helyre Orbánék, hiába nála szakadt meg a sor. (Ez persze újabb, sajnálatos visszajelzés is lenne arról, hogyan is áll a Fidesz pártvezetésénél valójában Pécs/Baranya, mennyire vannak itt igazán fontos, lobbierős politikusok, akik küzdenek azért, hogy ez a város/megye/régió adjon eggyel több parlamenti képviselőt.)

Hiszen ne feledjük, Csizi az egyetemi tanulmányait még be sem fejezve már politizálni kezdett, és (minden irónia nélkül) komoly politikai karriert épített fel igen fiatalon. Nem beszélve arról, hogy Csizi Péter néhány hónappal ezelőtt még a választók kegyét kereste, és arra készült, hogy ismét megkezd egy újabb négyéves ciklust a T. Házban. Ráadásul, mert van akinek azért ez is számít, (persze a pénz nem minden, főleg, ha a család, a nyugodt(abb) családi élet van a serpenyő másik felében), a képviselők által azonnal megszavazott fizetésemelés miatt anyagilag még vonzóbb az országgyűlési munka, bőven milliós havi fizetéssel és juttatásokkal – habár igaz az is, most már nem teljes négy éven át lehetett volna ezzel a munkával számolni.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL