Ezúttal 365 új fertőzöttet találták, Baranyában százhoz közelít az új koronavírussal regisztráltak száma.

A cikk a hirdetés után folytatódikSoha nem ugrott még akkorát a koronavírusos betegek száma Magyarországon mint a mai napon. Az elmúlt egy hétben a tesztek száma is jelentősen megnőtt, legalábbis hazai viszonyok között, ugyanis más országokhoz képest még így is keveset tesztelünk. Június 19-től augusztus 26-ig egyszer sem ment fel 4000 fölé a napi mintavételek száma, inkább 3000 körül mozgott, azonban azt követően többször 6000 fölötti új mintavétel történt. Kétszer, amikor a két új rekord született, akkor több mint 7000 tesztet végeztek.

Napi tesztek száma – forrás: koronamonitor.hu

A koronavirus.gov.hu hivatalos tájékoztatása szerint: a mai napon 365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6622 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 idős beteg, az elhunytak száma így 619 főre emelkedett, 3903-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 2100 fő. Az aktív fertőzöttek 45%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 98 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Azt is hozzáteszik, hogy Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, a vírus behurcolásának megfékezése érdekében  ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. A tanév kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni. Az a cél, hogy az iskolák működése zavartalan legyen és a hagyományos oktatás folyjon. Az iskolák járványügyi ajánlásokat kaptak, amelyeket saját hatáskörben kiegészíthetnek további intézkedésekkel.

Pécsen is emelkedett a szennyvízben a víruskoncentráció

Először a Magyar Hang írt arról, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) oldalán található adatok szerint az ország több pontján is emelkedő tendenciát mutatott a koronavírus-koncentrációja a szennyvízben a múlt héten, vagyis az év 35. hetében. A hatóságok, egyetemi, kutatói segítséggel folyamatosan figyelik az adatokat, mert ezzel nagy biztonsággal megjósolható, hogy hol várható több pozitív teszt. Összesen hét város érintett a romló adatokban – bár még ezeken a helyeken is alacsonynak minősül a vírus-koncentrációja – ezek az alábbiak: Békéscsaba, Budapest déli és központi területei, Debrecen, Eger, Miskolc, Pécs és Székesfehérvár. Ugyanakkor az NNK által vizsgált további tizenkét városban stagnál a vírus koncentrációja.

A címlapkép és a napi tesztek számának forrása: atlo.team/koronamonitor/

KategóriákMETÁL