Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat – közölte szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt követően először beszélt, hogy az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést, írja a Távirati Iroda.

A cikk a hirdetés után folytatódikA magyar miniszterelnököt és kormánya politikáját, a hazai jogviszonyokat bíráló jelentést kétharmados többséggel fogadták el, miután a tartózkodásokat nem számolták be a szavazatokba. (Ahogyan ezt előre közölték is.)

Orbán Viktor politikusai és médiagépezete azonnal turbósebességbe kapcsolt, elmondták, hogy csalás volt a szavazás, majd hogy nem is érvényes így, hogy kb. Semmi sem igaz belőle, sőt, hogy igazából el sem fogadták, és persze az is kiderült, hogy igazából az történt Strasbourgban, hogy Orbán Viktort éltették Európa-szerte.

Az igazság az, hogy a magyar kormány politikája mellett kizárólag a Fidesz-KDNP képviselői, a határon túli magyar képviselők, az Európai Néppárt néhány képviselője, illetve euroszkeptikusok és szélsőségesek szavaztak.

 

Az alábbi mémet e cikk szerzője készítette a Sargentini-jelentés elfogadása után, aztán hamar kiderült, hogy az elképzelhetetlenig vagy annak a közvetlen közelébe is el tud jutni könnyen a magyar kormánybarát média  

 

Merthogy ez pl. lement élesben a tévében

 

Úgyhogy nem is haboztunk az új hír kapcsán 

 

Pénteken a Kossuth Rádióban Orbán Viktor kijlentette, hogy a Sargentini-jelentés elfogadása semmilyen veszélyt nem jelent Magyarország számára.
Sőt, a magyar kormányfő beavatta hallgatóit a nagypolitikai kulisszatitkaiba is: igazából az történt, mondta Orbán, hogy Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő találkozóján Merkel ultimátumot intézett, nemis a francia politikushoz, hanem Európához. Merkel ugyanis azt szeretné, hogy a schengeni övezet külső határán található európai peremországok adják át határőrizetük egy részét Brüsszelnek. (Megjegyzés: közös határvédelemről régóta szó van.)

Orbán Viktor szerint ez igazából egy furfangos terv arra, hogy amennyiben Magyarországot nem lehet rákényszeríteni ?a migránsok? beengedésére (márpedig ugye, ameddig ő van, ilyesmiről szó sem lehet), akkor bosszúból el kell venni tőle a határvédelem jogát. Orbán szerint  Magyarország és ?a magyar ellenállás? ellen történt, ami történt. ?A magyar határőrök és katonák helyett, akik esküt tettek és akiknek fontos a hazájuk, zsoldosokat akarnak ideküldeni Brüsszelből, akik be fogják engedni a migránsokat? – vélekedett Orbán Viktor.

Orbán Viktor azt is mondta az említett interjúban, hogy “a modern antiszemitizmusnak ma a központja, ahonnan finanszírozzák az Izrael-ellenes erőket, az Brüsszelben van”, miután az Európai Bizottságból adják a pénzt álcivil szervezeteknek, amelyek Izraelben, Izrael ellen gyakrolatilag antiszemita kampányokat folytatnak. És, hát így Sargentini is a modern antiszemitizmust képviseli. 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

 

KategóriákMETÁL