A szellemi tőkére és a kreativitásra kell építeni a gazdaságot, ez lehet Pécs jövőjének a kulcsa, fogalmazott pénteken este a pécsi Árkád üzletházban Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület alapítója. Negyedik alkalommal tartanak ugyanis pécsi és környékbeli kézművesek, dizájnerek, őstermelők részvételével a forgalmas üzletközpontban kiállítást és vásárt.

A cikk a hirdetés után folytatódikIdén is a Pécsi Érték Közösség Alapítvány szervezte meg a Pécsi Érték Kiállítás és Vásárt. A cél továbbra is az, hogy a pécsiek megismerhessék a helyi értéket teremtő szervezeteket, a vállalkozások kiváló termékeit, szolgáltatásait. Idén a Pécsi Tudományegyetem is társult ehez az építkezéshez.

Az idei kiállításon és vásáron mintegy harminc pécsi kis- és középvállalkozás, valamint termelő kézműves vesz részt a termékeivel, alkotásaival és szolgáltatásaival.

 

 

Az eseményt idén kulturális, egyetemi és koncertprogramok is kísérik. A pécsi értékekről például vasárnap délelőtt 11 órakor Iványi Dalma, Kerni Györgyi, Beck Zoltán és Marsalkó Péter beszélgetnek majd.

A pénteki megnyitón Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora azt mondta, Pécsett sokszor tapasztalható széthúzás, sokkal jobb lenne azinban, ha a városban élők inkább összefognának, és erre az egyik legjobb példa, ha a helyi értékeket és termékeket vásárolják meg a pécsi vállalkozások támogatása érdekében.

Kővári János, a kiállítás ötletgazdája, nem mellesleg az ÖPE mellett a Szövetség Pécsért Mozgalom alapítója arról is beszélt, hogy az egyénnek, a családnak és a városnak is szüksége van erőforrásokra, ami egyszerre anyagi és szellemi eredetű, Pécsnek ma az anyagi javakból szűke van, de a szellemi javai adottak, erre kell építkezni.

 

 

KategóriákPOP