Legalábbis Orbán Viktor alteregója, Mészáros Lőrinc birtokában lévő ECHO TV egyik műsorának szereplői szerint. Persze a Bayer Zsolt és Bencsik András-vezette négyes ennél cifrábbakat is mondott. És még mondja valaki, hogy Magyarország nem vicces hely!?

A cikk a hirdetés után folytatódikA U2 énekese a zenekar szeptember 20-i,  madridi koncertjén Európa híres-hírhedt szélsőjobboldali vezetői közt említette meg Orbán Viktort is, amit a magyar sajtóban a HVG szúrt ki amúgy. 

Amelyhez hasonlóan tett egyébként nemrégiben Roger Waters, a Pink Floyd korábbi basszusgitárosa is európai koncertturnéjának egyik állomásán, csak mondjuk.

A U2-koncerten most az Acrobat című, igencsak ismert dal előtt került szóba Orbán Viktor. Bonóék még a  ?90-es évek elején találtak ki egy ördögi alakot, MacPhistót, aki most Madridban új haverjai közé sorolta Orbán Viktort.

A kisminkelt, cilinderes Bono/MacPhisto azt mnondta, hogy új barátai vannak, Magyarországról Orbán Viktor, Svédországból Jimmie ?kesson, Franciaországból Marie Le Pen. MacPhistónak amúgy, mint kiderült egy új játéka is van, és nyerni szeretne, de nagyon, a játék neve (nem meglepő módon) Zooropa. ?Szavazz MacPhistóra Európáért – vagy menj a pokolba.?

Az ECHO TV Sajtóklub című műsorának eheti adásában a beszélgetőtársak, ahogyan az szokás, az elmúlt hét híreit szemlézték, és kommentálták. Így említették meg a U2 madridi fellépését is, s hogy Bono a szájára vette Orbán Viktort.

Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa szerint Bono nem volt hiteles, hiszen mit sem tud a magyarokról. Szerinte a rock and roll már rég betöltötte a küldetését, ami szerinte a lázítás, vagy a világ felrázása, csakhogy ez nem sikerült, mert a világ úgy maradt a mi szerencsétlenségünkre, és így most majd még végén a ?selejt? kormányozhatjha Európát, Bono pedig annak érdekében szól, ami ellen kellene lázadnai, a fennálló globális rend mellett áll ki. A csúcs Szentesi Zöldinél akkor volt, amikor azt bírta mondani, hogy Bonon majd akkor emlegesse Magyarországot, ha meg tud tanulni legalébb három magyarországi nagyváros nevét. (Nem értjük? Miért három? Miért csak nagyváros? Egyáltalán miért város?)

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztőjének Bonóról (is) Gyurcsány Ferenc jutott eszébe, mondván a volt magyar miniszterelnök, ha kell, ha nem belerúg utódjába. Gyurcsány ugyanis ,menetrend szerint mond valami vaskos durvaságot Orbán Viktorra, abban a reményben, ha erre a miniszterelnök reagál, akkor visszaemeli őt az előbb említett a magasságokba?.

?Ki ez a Bono? Milyen alapon pofázik bele??

Bencsik elmondta azt is, mit tehet Bono, énekelhet, ugrálhat, sőt még tollakat is tűzhet a fenekébe, sőt kb. azt csinál, amit akar. De semmi köze neki egy olyan világhoz, amihez ő nem ért, hazánkhoz.

A lovagkereszttel is kitüntetett Bayer Zsolt szerint pedig nem kis iróniával azt fejtegette, hogy Bono nagyon benne van az európai politikában, és köze van a valósághoz, hogy a legnagyobb természetességgel nyilváníthat véleményt róla.

Szóval a sajtóklubban elemükben voltak a közpénzhalomból működő kiadványoknál dolgozó propagandisták. És, ha még ők is ilyen viccesek tudnak lenni, akkor az országot tényleg nem szabad temetni, akár mit is mond Bono a pápától távozóban vagy sminkben, hülye kalapban.

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPUNK