Kövér László a Magyar Országggyűlés elnöke, nem is az első ciklusát viszi ebben a minőségben. Érthetetlen, miért szólt be Áder Jánosnak, a saját pártja által kinevezett magyar államfőnek, aki már nem is az első ciklusát tölti államfőként.

A cikk a hirdetés után folytatódikKövér László karakán politikus, nem arról híres, hogy a véleményét ne mondaná el, és hogy ne menne szembe akár egy-egy ritka alkalommal ilyen esetben akár a pártjában főcsapásnak nevezhető állasponttal is. Időnként egy kívülálló (nem fideszes) számára kifejezetten szimpatikusan, máskor meg nagyon nem. Ettől még az egyik legerősebb, legmegbízhatóbb, leglojálisabb fideszes politikus, akit ismerünk.

Érthetetlen megjegyzést tett azonban a minap Kövér egy siófoki EP-választás előtti fórumon, amit a 444 szúrt ki. Azt mondta ugyanis egy friss felmérés eredményét – miszerint Németországban az emberek 32 százaléka már a klímaváltozást tartja a legfontosabb kérdésnek, a bevándorlás pedig csak 31 százalékon áll – idézve, hogy  ez a “független és pártatlan média agymosó hatása” miatt van.

Szóval egy kicsit ferdítettünk a címben, de nem (elsősorban) a (remélt) kattintásgeneráló hatás miatt, hanem hogy arra világítsunk rá, milyen jó, ha egy politikus tényleg átgondolja, hogy mit is mond.

Az sem elhanyagolható körülmény ugyan, hogy a saját eltántoríthatatlan szavazóik egy része is igenis komolyan veszi a klímaváltozást, és azt, hogy az mivel járhat, és ha körülbelül lehülyézi, leagymosottazza a T. Ház T. Elnöke a saját hardcore rajongóit is, az biztosan nem oké. De éppen a klímaváltozással kapcsolatos félelmeket és érveket támadni (csak mert most Mr. Trumpnál járt Orbán Úr), miközben a ?saját államfőnk? éppen ezt tartja évek óta annak a kiemelt témának, amiről szerinte köztársasági elnökként feszt beszélni és előadásokat kell tartani, az nem túl szerencsés.

Még akkor sem, ha Áder a bevándorlásról is nyilvánvalóan beszél, és Kövér nem azt mondta, hogy a klímaváltozás az smafu, csak hogy az ő ízlése szerint kb. hülye az, aki azt fontosabb problémának tartja, mint a bevándorlást.

Vagyis eléggé mellé ment ez most, kivéve, ha éppen Ádernek akart ezzel üzenni. Mert akkor, jelentem, a célt eltalálta főtörzsörmester úr.

KategóriákPUNK