Teszi fel a kérdést a Debreciner. És, hát nem tűnik jogtalannak a kérdés. Orbán Viktor ugyanis Palkovics Lászlót nevezte ki a ?debreceni autóipari központ, illetve környezete gazdasági, oktatási és kulturális fenntartható fejlődéséért? felelős kormánybiztosnak. A kinevezés a Magyar Közlöny legfrissebb számában található, olvasható az Mfor-on. Palkovics kinevezése 2020. augusztus 31-ig szól.

A cikk a hirdetés után folytatódik ?Miért nem Kósa Lajos? Miért?!

Kósa ért a BMW-hez, különösen a motorokhoz; rálát az egyetem dolgira, legutóbb ismét tanévnyitót tartott; a képzésekhez is konyít, pedagóguskitüntetést is kapott az idén; kiválóan ismeri Debrecent és környékét, ott volt szinte minden szalagátvágáson; már nem modernminiszter, ezért aztán rengeteg szabadideje van… Soroljuk még a Kósa melletti érveket?

Miért nem Kósa Lajosnak adta ezt a szép, felelős, zsíros feladatot Orbán Viktor? Miért?!? – írja a Debreciner Facebook-oldal.

Palkovics amúgy sokkal inkább kötődik Zalaegrerszeghez, de képességeihez amúgy nem fér kétség, hiszen Széchenyi-díjas gépészmérnök, az MTA rendes tagja (ok, mostanában ez nem mindog érdem), korábbo felsőoktatásért, majd közokltatásért is felelős kormánybiztos, 2016. december 1-jétől a vezető nélküli, valamint az elektromos hajtású járművek fejlesztésében és gyártásában való magyar részvétel koordinálásáért, továbbá az ELI Science Park projekt oktatási, kutatási és gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakításáért felelős kormánybiztos.A negyedik Orbán-kormányban az újonnan létrejött Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszter. A Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja. Szóval, még az is lehetséges, hogy politikailag üzen Palkovics kinevezése, leginkább Kosának, de ha a két politikus közt kellett (volna) választania a kormányfőnek, akkor most mégiscsak nagyon jól döntött.

 

Lázár János is kapott új feladatot

Az elviekben a maga elhatározása szerint elviekben csak a hódmezővásárhelyi körzettel foglalkozni kívánó Lázár János is kapott új megbízatást, magától Orbán Viktortól. Lázár Jánost jelölte ki a kormányfő ugyanis a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálására, szintén kormánybiztosi pozícióra. Vagyis Lázár a ménesbirtokon Lázár János lesz az állam tulajdonosi jogainak (és kötelezettségeinek) gyakorolója. 

KategóriákMETÁL