?Ez kevés? – mondta Völgyi Lajos képviselő (MSZP), amikor a siófoki Fidesz frakcióvezetője más településekhez hasonlóan Siófokon is előállt a ?Védjük meg településünket, védjük meg hazánkat? határozati javaslattal a bevándorlásról, a Soros-tervről. Az egyetlen baloldali képviselő szigorított volna a megfogalmazáson, de a fideszes többség ezt nem szavazta meg…

A cikk a hirdetés után folytatódikA siófoki képviselő-testület (is) elutasítja a Soros-tervet, a bevándorlásszervező irodák működését és felkéri a kormányt, hogy ?a településekre komoly fenyegetést jelentő tömeges betelepítés miatt jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező szervezetek ellen? – Szajcz Adrián Fidesz-frakcióvezető ennyit szeretett volna elfogadtatni a siófoki képviselő-testülettel. Ez a fideszes  egyen határozati javaslat, még Szita Károly kaposvári polgármester ?önálló kezdeményezése? nyomán született, más településeken is ezt fogadták el, Siófokon azonban a szavazás előtt Völgyi Lajos (MSZP) saját módosító javaslatot nyújtott be.

?Kevésnek tartom – így a siófoki testületben 2002 óta ülő MSZP-s. – Utasítsunk el minden olyan tervet, mely illegális migrációt, betelepítést támogat, ne csak Sorosét; ha lesz még ilyen terv, nem kell újra szavaznunk róla. S a kormányt is arra kérje fel a siófoki testület: mindenfajta illegális migráció és betelepítési terv ellen lépjen fel?.

 

Völgyi Lajos, az MSZP siófoki képviselője és Nagy Sándorné független siófoki képviselő ? Fotó: Fónai Imre

 

Völgyi továbbá megkérdezte Szajcz Adriánt: mivel határozati javaslatában ?a magyar emberek elsöprő többségének véleményére? hivatkozott, mire gondolt, s látta-e a Soros-tervet? A Fidesz-frakcióvezető szerint ?a nagypolitikát kikerülve? arról kell szavazniuk, hogy ?a kiemelt turisztikai övezet több száz, több ezer migránst fogadjon-e be egy betelepítés esetén, asszisztálunk-e ehhez, nemet mondunk-e erre?? Szajcz válasza szerint a Nemzeti Konzultáció eredményét vette alapul, amikor az emberek véleményét említette, a Soros-tervről pedig azt mondta: ?A sajtóból lehet információt szerezni?.

A szavazás előtt Lengyel Róbert polgármester (független) megjegyezte: ?Úgy látom, majdnem mindenki röhög ezen a sorosozáson ennél az asztalnál?.

Völgyi Lajos szigorított javaslatát a siófoki testület végül 3 igennel, 5 nemmel és 4 tartózkodással leszavazta (a független polgármesteren kívül 7 fideszes, 2 független, valamint 1-1 jobbikos és MSZP-s képviselő ül a közgyűlésben), az eredeti fideszes indítvány 1 nem és 1 tartózkodás mellett ment át. Lengyel Róbert polgármester az ülés után elárulta: ?A fideszes indítványnál a tartózkodom gombot nyomtam, mert bár se a migrációval nem értek egyet, se a határkerítés lebontását nem akarom, de nem kívántam részese lenni ennek a politikai bohózatnak sem??

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

 

KategóriákMETÁL