Levelet kapott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a pécsi önkormányzat többségi tulajdonában álló, s egyebek mellett közterületfenntartással is foglalkozó cégétől, a Biokomtól. Az iránt érdeklődtek ugyanis előzőleg a Kutyapárttól, hogyan kaphatnák vissza a tudtuk nélkül elbontott, habár engedély nélkül felépített buszmegállójukat.

A cikk a hirdetés után folytatódik Mutatjuk a levélváltást, amit ezügyben folytattak. A hírt az MKKP – Baranya (bevéve Komló) kitette a saját Facebook-oldalára.

 

Biokom – – – – – – – Kutyapárt

 

?Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Kovács Gergely elnök

Tisztelt Elnök Úr!

Tájékoztatjuk, hogy a közterület tulajdonosa, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának döntése alapján a BIOKOM Nonprofit Kft. által a Pécs, Ágoston térnél leszerelt, engedély nélkül elhelyezett építményt a Pécs, Verseny u. 19. szám alatti telephelyünkön betároltuk.

Az építmény átvehető a fenti címen, munkanapokon 6.00 és 14.00 óra között, előre egyeztetett időpontban. Az időpont egyeztetése ügyében kérjük, keressék közterület fenntartásért felelős kollégáinkat munkanapokon a 06 72 502-180 telefonszámon.

Az építmény átadás-átvételéhez kérjük, adjanak át szabályszerűen aláírt nyilatkozatot, hogy az építmény a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tulajdonát képezi, arra vonatkozóan harmadik személynek jogos igénye nem áll fenn, valamint az átvevő személy átvételi jogosultságát igazoló okiratot (meghatalmazást) és ezt megelőzően gondoskodjanak a Pécs, Ágoston téri burkolat helyreállításáról, a felfestés eltávolításáról.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a BIOKOM Nonprofit Kft. rendszeresen szervez és koordinál városi önkéntes közösségi munkákat gazdasági társaságok és civil szervezetek felajánlása folytán, amennyiben ilyen városszépítő munkában részt kívánnak venni, várjuk jelentkezésüket.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy közterületen kizárólag a hatályos jogszabályok, ide értve Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése rendeletei betartásával, a BIOKOM Nonprofit Kft. szakmai felügyelete mellett végezhető építési, bontási vagy a közterület állagát érintő tevékenység. Ennek megsértése esetén, amennyiben az adott cselekmény szabálysértési vagy egyéb hatósági eljárást nem von maga után, de a közösségi együttélés szabályait sérti, úgy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 48/2013. (XI. 18.) önkormányzati rendelete alapján szankcionálható.

Pécs, 2018. október 25.

Üdvözlettel:

Dr. Kiss Tibor

ügyvezető igazgató

BIOKOM Nonprofit Kft.”

 

 

 

Kutyapárt – – – – – – – Biokom

 

?Tisztelt Dr. Kiss Tibor!

Ezúton küldjük a passzivistáink számára kitöltött Általános Engedélyt, mely a számukra megteremti az ilyen és hasonló intézkedések végrehajtását.

Az Ágoston téri burkolat helyreállításával kapcsolatban köszönjük a lehetőséget, de mivel talán egy 170 cm magas, különös ismertetőjegyként általunk nem ismert művész követhette el, akinek csak a hátát láttuk és csak sejtjük, hogy Basky névre hallgat, nem áll módunkban a műalkotását tönkretenni, ugyanis mi csak alkotunk, a bontás és tönkretétel jogát meghagyjuk a Biokomnak. De élve a cég felhívásával, szívesen helyreállítunk pár dolgot (pl. a Biokom tulajdonát képező kátyúkat is akár) köszönjük a bizalmat.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt rendszeresen szervez és koordinál városi önkéntes közösségi munkákat civil adományok és a választási 1%-os eredmény nyomán keletkezett állami felajánlás folytán, mely összegeket pályázat útján osztjuk szét gazdasági társaságok és civil szervezetek részére, így amennyiben ilyen városszépítő munkában részt kívánnak venni, várjuk jelentkezésüket.

Biztosítjuk továbbá Önöket arról, hogy bár a fülke nélküli buszmegállók fenntartása, mitöbb állampolgári aktivitás nyomán keletkezett fedett megálló elbontása szabálysértési vagy egyéb hatósági eljárást nem von maga után, de a közösségi együttélés szabályait sérti, így Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 48/2013. (XI. 18.) önkormányzati rendelete alapján szankcionálható. Mi azonban Önök mellett állunk, így hivatalosan kérni fogjuk Polgármester Urat, hogy tekintsen el mindannyiunk patrónusának a Biokomnak megbüntetésétől, épp elég következmény, hogy a megázott pécsi polgárok rosszallását sajnos mi sem tudjuk elhárítani.

MKKP Baranya megyei Központi Bizottsága, Fontoskodó Hivatalok Leveleit Megválaszoló Szakcsoport?

 

KategóriákMETÁL