Mellár Tamás a nagyon kevés ellenzéki képviselő egyike, aki Budapesten kívülről közvetlenül, egyéni képviselői mandátumot szerezhet. Igaz, az ő esetében ez azt jelenti (ha valóban így lesz), hogy meg tudta védeni a parlamenti székét. Hivatalos végeredmény napok múltán lehet.

A cikk a hirdetés után folytatódikNagyon szoros ugyanis a verseny, és még simán jöhet újraszámlálás is, ki tudja. Az biztos, hogy nem véglegesek az adatok, a feldolgozottság 97,75%-os. Ugyanakkor Pécsről, és a belvárosi körzetből is egészen biztosan sokan mentek el olyanok külföldre dolgozni, akik kivándoroltak, de ma is magyar állampolgárok, van itthoni lakcímük (stb.), és tudnak szavazni, valamelyik külképviseleten. És szavaztak is.

Ilyenkor az ő szavazataikat be kell várni és egy erre kijelölt, és fel nem bontott szavazókörben leadott összes itthon vokshoz hozzáadják, hozzáömlesztik az ő voksaikat is. Így lehet megőrizni a választás titkosságát. Ugyanakkor, abban az esetben, amikor ilyen kis különbség van két (vagy több) jelölt közt, ahogyan a Baranya 01-ben Mellár Tamás és Kővári János közt, addig nem tudhatunk biztos eredményt.

Ráadásul Kővári kérhet újraszámlálást is.

A feldolgozottság 97,75%-os hajnali fél háromkor. Mellár Tamás vezet, 43,01%-kal, 20 526 vokssal, Kővári Jánosnak 20 297 szavazata van, ami 42,53%-os eredmény. Végleges eredmény így akár napok múltán lehet leghamarabb.

A harmadik a Mi Hazánk jelöltje, Varga Tamás (5,52%), a negyedik a kutyapártos Nagy Richárd lett, Bognár Szilvia 3,07%-on áll.

KategóriákMETÁL