Merthogy Pécsett is épült egy, ami még nagyon, nagyon új. És mindenképpen úgy tűnik a látott fotó alapján, hogy alkalmas lehet arra, hogy ott buszt várjon az ember. Mondjuk, nagyon hasonlít arra, amit a Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistái az egyik legfontosabb magyar településen építettek fel, és amiből aztán lett is némi galiba, meg papírmunka.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécsett az Ágoston téren barkácsoltak a kétfarkúak, és éppen ezt a vasárnapot szánták a munkára. Persze elkészültek, de a gerillabuszmegállóépítésnek nem szoktak örülni a szervek. Mondjuk, most nem voltak résen, mert a Szabad Pécsnek az MKKP baranyai passzivistái azt mondták, hogy éppen akkor, amikor építették se közterület-felügyelők, sem rendőrök nem jártak az Ágoston tér könyékén, így nem is igazoltatták őket.

Sőt, így fogalmazott a Szabad Pécsnek az egyik megkérdezett paszivista:

?se rendőr, se közteres, semmi ilyesmi – viszont a járókelők tök jó fejek voltak, szurkoltak, meg gratuláltak – teljesen idegen autók dudáltak ránk, és a bent ülők mutogatták a hüvelykujjukat, meg vigyorogtak nagyon”.

Mint megtudtuk az MKKP-nél a mostani ún. buszmegálló-építő hétvége volt, és kb. még vagy fél tucat épül(t) a napokban az ország különböző településein.

Mindeközben Budapesten

?… a rendőrség nyomozza, ki is lehet basky, aki krétával egy kettévágott zebrát rajzolt egy út két oldalára, a járdára (egy olyan helyre, ahol amúgy nem ártott volna kijelöloni és felfesteni egy kis  gyalogátkelőhelyet  ? írja az Index.

“Hatóságomnál tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt előkészítő eljárás indult ismeretlen személy ellen, aki 2018.06.30. napon a Budapest, I. kerület Hattyú utca – Erőd utca kereszteződésében kb 25 nm területen az útfelületre egy zebrát ábrázoló mintát festett az aszfaltra.

Az internetes adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt oldalán szerepel a kép, melyen aláírsáképpen a “BASKY” valamint a megjegyzésben is látható: “Magyar Kétfarkú Kutyapárt Basky volt!” Kérném, hogy a “basky” nevű természetes személy adatait, elérhetőségeit hatóságom rendelkezésére bocsátani szíveskedjen.?

A Kétfarkú a rendőrség leveléhez annyit fűzött:

“Basky kb .170 cm magas, sovány testalkatú, különös ismertetőjegye: nem ismerjük.

Vagy lehet hogy ő az a csávó, akit múltkor hátulról láttunk, épp elmenni sörért, aztán nem jött vissza?”

 

Fotó forrása: MKKP

KategóriákMETÁL