Immáron 11-ik napja koronavírusos Bíró Károly. Október végén számolt be betegségéről első alkalommal a Facebookon, most arról írt többek közt, hogy miként folyt le nála a betegség, és hogy a feleségének a teszteredményére hét napot kellett várniuk.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Facebookon közölte október végén Kozármisleny polgármestere, Bíró Károly azt, hogy igazolt koronavírusos beteg. Most pedig, épp az imént arról számolt be, hogyan is folyt le nála a betegség, hogy van jelenleg, és hogy nem csak ő, hanem a felesége is pozitív lett, neki azonban 7 napot kellett várnia az állami tesztelés eredményére.

„Nálam október 29-én (már 11 napja!) mutatták ki a Covid-19 vírus jelenlétét magánúton elvégzett gyorsteszttel! Már aznap este belázasodtam, és elkezdődött a szűnni nem akaró, fullasztó, szárazköhögés. A feleségemet még aznap lejelentettük állami PCR tesztelésre a háziorvosnál – neki még erősebbek voltak a panaszai! A tesztelés eredményére hét, nem tévedés, 7! napot kellett várni és személyesen, lázasan, saját autóval kellett elmenni Pécsre!” – írta.

Bíró Károly, Kozármisleny polgármestere szelfije a karanténból – Forrás: Facebook.com

Majd arra terelte szót, hogy szerinte kérhettek volna protekciót, de úgy érezték, az nem lenne fair a többi, sorban álló beteggel szemben.

„Az első 5 napban folyamatosan hullámzó, közepesen magas láz, köhögés, fejfájás, izomfájdalmak, levertség voltak a panaszok. Az 5. naptól minden reggel már úgy éreztük, hogy jobban vagyunk, aztán délre még magasabb lázzal és még nagyobb levertséggel szembesültünk. Az ízérzetünket és szaglásunkat is az 5-6. naptól vesztettük el. Azóta is csak a sós és a keserű ízeket érezzük (borzasztó)! Egy hétre rá az addigi 38 fokos láz már felkúszott 39-ig is. Kezdetben elég volt napi egy lázcsillapító, ma már a maximális 5-6 darabot is be kell venni. Folyamatos étvágytalanság és hasmenés. Minden nap hidegrázás, majd átmenet nélkül kiver a víz. Mindketten 4-5 kilót fogytunk.”

Mint írta, a fia végig tünetmentes volt, a felesége talán már túl van rajta, neki magának viszont – habár úgy számolt, hogy mára már jobban lesz – a mai napja a legrosszabb, egész nap ki sem tudok kelni az ágyból, folyamatosan magas láza van, szédül, izzad, didereg, nem tud állva maradni 5 percnél tovább.

A bejegyzés végén a polgármester arra biztatta a kozármislenyieket, hogy végeztessék el a Pécs melletti kisváros által megszervezett gyorstesztelést, mert az kiválóan működik, szombatonként a helyi sportcsranokban. 15 percen belül megbízható eredményt adnak a felkért orvosok, írásos lelettel. Azt írtam eddig 70 főt teszteltek (most, a második hullámban) és ebből 7 lett pozitív, és úgy, hogy elvileg mindenki tünetmentesen jelentkezett. Szerinte ezt érdemes kihasználni, mert nem várható el mindenkitől, hogy egy hetet várjon az állami Covid tesztre.

Emlékezhetnek, annak idején, tavasszal, a hazai koronavírus-járvány kitörése után Kozármisleny volt az első városi rangú település az országban, ahol a helyi önkormányzat helybe vitte a tesztelést – nem PCR-tesztekkel, hanem érzékenyebb gyorstesztekkel végezték – ráadásul kedvezményes áron.

Drávaszerdahely ingyenesen tesztelte le a helyieket

Ők most ősszel, a második hullám berobbanásakor ismét tesztetltetik a jelentkező helyieket. Baranyában egy országosan ismert kistelepülés, a néhány száz lelkes Drávaszerdahely, az országosan ismert polgármester, Alpár György ötletére az egész falut leteszteltette, mondván, az elmaradt rendezvények megspórolt költségét erre fordítják.

KategóriákMETÁL