Egy közékorú férfiról van szó, és Pécsett, az Uránvárosban történt az intézkedés vele szemben. Frissítve!

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS 20.50h

Lesz jogi képviselete a hajléktalan férfinak

Vállalta ugyanis az ügyét egy pécsi ügyvéd, dr. Kiss Gábor Mihály. A védelmet mellette szakmailag az Utcajogász is támogatja, értesült a hírről a Város Mindenkiért pécsi csoportjától a Szabad Pécs. A civilek tiltakozást is szerveznek a tárgyalás miatt, és sajtótájékoztatót is tartanak majd a bíróság előtt.

Úgy tudjuk, a pécsi ügyvéd már korábban jelentkezett az Utcajogásznál, hogy ha lesz pécsi ügy, akkor azt ő elvállalja, és már fel is vette a kapcsolato az őrizetbe vett hajléktalan férfi kirendelt védőjével, így akár pénteken reggel/délelőtt, pár órával a délután egy órakor a Szabálysértési Bíróságon kezdődő tárgyalás előtt aláírhatja a megbízást.

 

FRISSÍTÉS 20.20h

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysághoz érkezett megkeresésünkre az ORFK válaszolt, a következőt:

?Az Ön által kérdezett esetben az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése miatt a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 178/B. §-ának (4) bekezdése alapján indult szabálysértési eljárás a szabálysértés elkövetőjével szemben. Az eljárásról a rendőrség bővebb tájékoztatást nem ad.?

 

KORÁBBAN ÍRTUK

?A Pécsi Rendőrkapitányság Uránvárosi Rendőrőrse vett őrizetbe egy középkorú férfit életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése miatt, bíróság elé állítása érdekében. A Pécsi Törvényszék illetékességi területén először tart tárgyalást ilyen ügyben a szabálysértési bíróság” – olvasható a bíróság közleményében. A tárgyalás pénteken lesz.

A Szabad Pécs még a nap folyamán, korábban arról értesült, hogy az elmúlt 24 órában a pécsi rendőrök őrizetbe vettek egy hajléktalan férfit, aki ellen megindították a vonatkozó törvény új szabályai életbe lépése óta szükséges eljárást.

Értesültünk szerint két férfit igazoltattak, mindketten az egyik uránvárosi, az egyik legforgalmasabb pécsi buszmegállóban tartózkodtak, és nagyon rossz fizikai és higiénés állapotban voltak. Egyikük, a rendőrök harmadik felszólítására sem működött együtt az igazoltatásnál jelen lévőkkel, köztük a Támasz Alapítvány, a hajléktalanokat segítő pécsi szervezet munkatársaival.

Úgy tudjuk, a másik hajléktalan férfi, aki a részese volt a történteknek együttműködött, és elment, vélhetőem a szállóra a szakmai személyzettel, így vele szemben nem indítottak eljárást. 

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a pécsi esetnél mind a rendőrség, mind az alapítvány munkatársai a lehetőségekhez képest emberségesen, nagyon korrekten jártak el. 

 

 

KategóriákMETÁL