Ezt a csütörtöki közgyűlés végén mondta el Kunszt Mártának, a DK-képviselő kérdésére válaszolva a pécsi polgármester.

A cikk a hirdetés után folytatódikA közgyűlés legérdekesebb pontjairól később számolunk be, most e külön cikkben az ülés végén három kérdést is feltevő Kunszt Mártának adott polgármesteri válaszokkal foglalkozunk.

Páva Zsolttól megkérdezte ugyanis a volt pécsi MSZP-s alpolgármester, hagy a lapunkban is említett ügyet, amit a Pécsi Stop feltáró cikkének köszönhetően ismerhetett meg a nyilvánosság, vizsgálja-e a pécsi önkormányzat, Páva Zsolt úgy felelt, hogy a cikket ő is olvasta, és emiatt most soron kívüli vizsgálat elrendelését kéri Lovász István jegyzőtől. Amellett megjegyezte, hogy mivel a POSZT a 66 százalékban a ZSÖK NKft. tulajdona, ezért a cég is vizsgálja a működést, de van külön felügyelőbizottság is.

Kunszt Márta feltette azt a kérdést is, hogy vajon az ellenzéki emberek kapnak-e felmentést az adófizetés alól, ugyanis – és ezzel a múlt heti pécsi kosárlabda akadémiás ellenzéki/független sajtó kizárására utalt, vagy például arra, hogy sem a helyi ellenzéki képviselők, sem Mellár Tamás nem kapott pl. meghívót – egyre szaporodik azoknak az eseteknek a száma, amikor a közpénzekből emelt létesítményeknél más elbírálás alá esnek a hatalomtól független emberek és újságírók.

Páva Zsoltnak itt ugye lett volna lehetősége a fenti vizsgálat-elrendeléshez hasonlóan megragadni az alkalmat például arra, hogy elhatárolódjon a sajtó kizárásától, az ellenzéki parlamenti képviselők meg nem hívásától, de nem élt ezzel a lehetőséggel. Helyette csak ?frappánsan? azt mondta, hogy a gimnáziumban azt tanulta, hogy a költői kérdésekre nem kell válaszolni, így most ő sem válaszol erre a költői kérdésre. Ezzel lett vége az októberi pécsi közgyűlésnek. A Pécs Tv közvetítésének is, ahol a következő pillanatban elindult a kommentár nélküli rovat is, amin látható volt néhány képkocka a kosárakadémia avatásról.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL