Pécsett, az Uránvárosban, csütörtökön este ütött ki tűz egy harmadik emeleti lakás konyhájában, értesült a hírről a Szabad Pécs.

A cikk a hirdetés után folytatódikA konyhabútor égett kis felületen, mint azt érdeklődésünkre a baranyai katasztrófavédelemnél elmondták. A lakásban azonban nem tartózkodott senki, a tulajdonos nem volt otthon. A tűzoltók aezért a bejárati ajtó szétvágásával jutottak be a lakásba, hogy a tüzet elolthassák. A több ponton záródó fém ajtót másként nem tudták kinyitni, 

A társasházból, 13 lakásból, 30 főt a tűzoltás idejére a rendőrség közreműködésével kitereltek az épületből nagyjából fél óra időtartamra. Azt követően mindenki visszamehetett a lakásába. A tűz a konyhából nem terjedt tovább, személyi sérülés nem keletkezett.

Szerdán délután is volt dolguk a tűzoltóknak.  Egy kátolyi családi ház teljes tetőszerkezete égett ugyanis. A pécsi és a mohácsi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával elfojtották a lángokat. Személyi sérülés szerencsére ott sem történt, a ház azonban lakhatatlanná vált.

 

KategóriákPOP