Pécsett, a Kodály Központban tartják szombaton a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közgyűlését. Nem lehet csak úgy akármilyen ruhában odamenni, megmondják, miben érkezhet, aki részt akar venni az eseményen, és azt is jó előre meg kell mondani, hány percet kíván a résztvevő a teremben tölteni. FRISSÍTVE

A cikk a hirdetés után folytatódikA HÖOK szombati, pécsi országos közgyűlése nyilvános esemény, de előzetes sajtóakkreditációhoz kötött.

Ez is egyre inkább megszokott jelenség, ahhoz hasonlóan, hogy szinte semmilyen ügyben nem lehet már a valóban illetékes emberekhez fordulni (intézményvezetőkről, főosztályvezetőkről, igazgatókról, sőt államtitkárokról stb.), hanem egy nagy központhoz, vagy kommunikációs osztályhoz kell küldeni a leveleket a sajtónak. Ami szerencsés esetben működik is, de leginkább nem működik, ha az újságíró rendes kérdéseket is fel kíván tenni, meg fel szokott rendszeresen.

 

 

A HÖOK a sajtóakkreditációra készített is az újságíróknak egy, a legfontosabb gyakorlati kérdések megválaszolására szolgáló űrlapot. Amin vannak olyan kérdések, amelyek teljesen szokásosak ilyen esetben, például, hogy kivel akar a ?médiamunkás? interjút készíteni, avagy hogy a program délelőtti vagy délutáni része érdekli-e inkább a kollégákat, esetleg mindkettőn ott kívánnak lenni, fotót vagy videót kíván-e készíteni valaki.

 

 

Az már egy fokkal kevésbé megszokott, hogy az érkezés várható idejére is kíváncsiak, illetve arra, hogy hány percet szeretne valaki rögzíteni videóra, illetve hány percet kíván a teremben tölteni. (Ez még akkor is vicces, ha a helyszín, a Kodály hangversenyterme miatt nem szerencsés a ki-be mászkálás, de voltunk már ilyen programon, semmi probléma nem volt ezzel, ha van segítő személyzet az ajtónál.)

A legsúlyosabb azonban, és ez együtt már kifejezetten mókássá/kínossá teszi a HÖOK eljárását, hogy ki van adva egy öltözékre vonatkozó előírás: kizárólag tiszta feketében lehet az eseményen megjelenni a figyelmeztetés szerint.

Ezt így, amit együtt ez a kéréshalmaz és figyelmeztetés kommunikál, pont nem egy egyetemi fiatal polgárokból álló szervezettől várná az ember, pontosabban éppen tőlük nem várná. Habár, finoman szólva semmin sem szabad csodálkozni, sőt.

 

 

Frissítés 16.05h

A programot a PTE EHÖK szervezi. Az ő tájékoztatásuk szerint az öltözékre vonatkozó előírás (dress code) kifejezetten egy, a felvételeket készítő sajtómunkásokra vonatkozó kérés. Amit nem ők találtak ki, hanem az esemény házigazdája, vagyis a Kodály Központot (illetva a működtető cég a ZSÖK Nkft.) A Kodály Központ technikai okokból íratta bele a regisztrációs űrlapba a fekete ruha viselését. A követelmény az intézmény házirendjében is szerepel, de nem vonatkozik a vendégekre, vagyis csak a médiát érintő szabályról van szó.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL