A kulturális alapellátás kiterjesztésének összehangolását felügyelő miniszteri biztos lett Hoppál Péter, vette észre a 444.hu. Ezzel gyakorlatilag teljesülhetett az a korábbi, lapunkhoz csak pletyka szintjlén eljutó ígéret, hogy Hoppálnak a kulturális államtitkári poszt elveszítése után is lehet majd kiemelt feladata a kultúra terén a későbbiek során. Amellett persze, hogy a pécsi politikus az új magyar parlament kulturális bizottságának az alelnöke is lett.

A cikk a hirdetés után folytatódikTzí új miniszteri biztost nevezte ki 2018. november 1-i hatállyal, írta meg a 444.hu. Mindegyikük megbízatása határozott időre, egyelőre 2019. április 30-ig szól.

Baán Lászlót az Emberi Erőforrások minisztere a Városliget fejlesztéséért és a Magyar Állami Operaház beruáházásaiért felelős biztosnak nevezte ki.

Az Egészséges Budapest Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos Cserháti Péter lett. Garai Péter a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot, Hankó Balázs Zoltán az orvos- és egészségtudományi képzést folytató felsőoktatási intézmények fejlesztését felügyeli miniszteri biztosként. Petneházy Szabolcs Attila a magyar-magyar kulturális kapcsolatok, Rónaszékiné Keresztes Mónika a magyar zenei nevelés, Szekeres Pál a fogyatékos emberek társadalmi ingegrációja, Vartus Gergely az E-health koordinációja, Szentes Tamás a hajléktalanellátás koordinációja, Jeneiné Rubovszky Csilla az Idősögyi Infokommunikációs Program felelőse lesz miniszteri biztosi pozícióban.

KategóriákMETÁL