Lehet-e valaki egyszerre elkötelezett, a társadalomért dolgozó civil és gondos családanya? (Lehet, persze.) Van is erről (legalább) egy jó könyv. Ma pedig (szerda este) egy beszélgetés is lesz a témáról Pécsett, a Szabadkikötőben.

A cikk a hirdetés után folytatódik?Van egy könyv, Anya kiáll és beszél a címe, amiben olyan nők mesélik el történeteiket, akik elköteleződtek egy társadalmi ügy mellett és közben családanyaként is helytálltak. A kötet arra inspirált minket, hogy a szervezzünk egy beszélgetést erről a témáról? – írja egy szerda esti pécsi Facebook-eseményében az Emberség Erejével Alapítvány.

A civilségről is nagyon sok szó lesz Pécsett, a Szabadkikötőben, kezdve onnan, hogy miképpen talál valaki rá egy olyan témára, ami aztán évekig elkíséri. Más-e nőként részt venni a közéletben? Más-e anyaként? És biztosan lesz ezeknél még jónéhány jobb kérdés is.

A beszélgetés része a 16 akciónap kampánynak, minek célja a nők elleni erőszak megszüntetése. A kampányról bővebben itt: http://16akcionap.org/

A rendezvény gyerekbarát, a Szabadkikötő Laboda játszótere mellett, kézműves sarokkal is készülünk.

Beszélgetőtársak:

Hoffmann Kriszta, szociális munkás

Konkoly Thege Júlia, aktivista

Varga Orsolya, bábszínésznő

Moderátor:

Nyirati András 

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, a nyilvánosság figyelméés tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

Ha szeretne csatlakozni a 16 Akciónaphoz, írjon a info@nane.hu email címre.


KategóriákPOP