Bagoly Jánosné több, mint húsz éve volt Kistamási polgármestere, és a múlt őszi önkormányzati választást is megnyerte, a közelmúltban azonban elhunyt, ezért kellett új választást kiírni.

A cikk a hirdetés után folytatódikHatan is indulnak a most vasárnapi időközi polgármester-választáson a  Szigetvár közelében fekvő Kistamásiban. Az MTI híre szerint a baranyai kistelepülésen tavaly októberben győztes független településvezető, Bagoly Jánosné elhunyt, ezért írták ki az időközi választást. Amelyen  hatan is indulnak, mindannyian független polgármester-jelöltek. Kistamásiban 117 választásra jogosult él. Tavaly októberben a végül polgármesternek megválasztott Bagolynéval együtt heten voltak polgármesteri aspiránsok. Most többen újra megpróbálják a megüresedett széket megszerezni, köztük olyan jelölttel, aki csak egyetlen, illetve egy olyannal, aki csak néhány szavazattal maradt alul október 13-án – a többi akkori induló csak egy-egy szavazatot tudott gyűjteni polgármester-jelöltként.

Az országban most vasárnap további hat településen lesz időközi önkormányzati választás, Baranyában pedig legközelebb Teklafaluban járulhatnak ismét az urnák elé a helyi választópolgárok, ott is időközi polgármester-választás lesz, március 8-án, az októberben a polgármesteri széket elnyerő vezető lemondása miatt. Teklafaluban négyen indulhatnak, ugyancsak kizárólag független jelöltek, habár egyikük nyilvántartásba vétele jelenleg még nem jogerős.

KategóriákPOP